De meest gemaakte beginnersfouten van nagelstylisten

beginnersfouten nagelstylisten

Iedere nagelstylist maakt beginnersfouten. Het komt bij de beste voor en achteraf gezien kun je er vaak om lachen. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest gemaakte beginnersfouten? Jullie deelden een aantal ‘oeps momenten’ met ons. We hebben een aantal bloopers voor je op een rijtje gezet. Misschien helpt het je om niet in dezelfde valkuilen te trappen.

Au!

Je leert het vaak tijdens de opleiding, maar het kan je toch overkomen dat je een nieuwe vijl uit de verpakking direct op een model of klant gebruikt. De scherpe randjes kunnen zorgen voor een pijnlijk tafereel. Het probleem is gemakkelijk op te lossen door een andere vijl langs de scherpe kantjes te halen, maar je moet het maar net weten. Bij het gebruik van een hygiënevijl loop je niet tegen dit probleem aan en het is ook nog eens hygiënisch en makkelijk in gebruik. 

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Het verkeerde product

Ook wanneer je gefocust aan het werk bent, kan er iets misgaan. Je hebt bijvoorbeeld het verkeerde product gebruikt. In plaats van prep heb je nagelriemolie gebruikt of je hebt je acryl niet vermengd met liquid maar met cleanser. Waarschijnlijk kom je er al doende vanzelf achter, maar anders is het waarschijnlijk een fout die je maar één keer maakt.   

Penseel 

Penselen, ongeacht of je ze gebruikt voor gel of acryl, vragen om het juiste onderhoud. Sommige nagelstylisten verslijten in het begin heel wat penselen omdat zij niet goed weten hoe ze deze op de juiste manier moeten wegzetten en bewaren. Wanneer er bijvoorbeeld nog veel product op je acrylpenseel achter blijft, kan het zomaar zijn dat je het penseel weg moet gooien. Ook het verkeerd schoonmaken van een penseel kan ervoor zorgen dat de haren niet lang goed blijven. Meer weten? Lees dan het artikel over het voorbereiden en onderhouden van het acrylpenseel.

Iets met lijm

Je verwacht het al, maar er kan natuurlijk ontzettend veel misgaan met tiplijm. Wanneer je heel enthousiast aan het werk bent, kan het gebeuren dat er onderdelen aan elkaar plakken die niet aan elkaar horen te plakken. Denk bijvoorbeeld aan je handschoenen. Het is even vervelend, maar kort daarna kan je er samen met de klant vast om lachen. 

Prep

Bijna iedere beginnende nagelstylist loopt er tegenaan: nagels die niet goed hechten. De prep is belangrijk voor een goede hechting van het product. In het begin moet je met zoveel dingen rekening houden en zoveel zaken onthouden dat de prep vaak niet helemaal goed gaat. En dan opeens lijkt het probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Heb jij ook een aantal beginnersfouten achter de rug? We zijn benieuwd naar jouw bloopers. Deel het hieronder in de reacties of laat het ons weten op Facebook. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.