Een goede klantbeleving in je salon

klantbeleving

Evelien Bijkerk is interieurontwerper en styliste. Sinds begin dit jaar is ze het gezicht achter Eefs woonstijl. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als styliste bij het inrichten van winkels. Evelien zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven over interierieurinspiratie voor je salon voor Nailed it magazine. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer doet? Volg haar op Facebook of Instagram. Dit keer schrijft Evelien over klantbeleving in je salon.


Je salon is een belangrijk onderdeel van je klantbeleving tijdens een afspraak. Je kunt met de uitstraling en inrichting van je salon heel veel vertellen over wie jij bent als nagelstyliste. Heb jij bijvoorbeeld een bewuste keuze gemaakt voor het kleur- en materiaalgebruik in je salon? In deze blog wil ik je graag wat inspiratie geven voor het maken van deze keuzes.

Klantbeleving

Naast dat jij zelf graag in deze ruimte werkt, wil je ook zeker dat de klant zich op haar gemak voelt tijdens een behandeling. Ondanks dat dit gegeven voor iedere nagelstyliste zal gelden, kan de invulling en de beleving in iedere salon heel verschillend zijn.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Kleur kan een klant bewust, maar ook heel vaak juist onbewust, al heel veel vertellen over wie jij bent als styliste en de salon die zij bezoekt, dus doe daar je voordeel mee!

Pastel

Kies je bijvoorbeeld voor pastel kleuren; zoals lichtroze, lichtgeel en mintgroen? Deze geven een lichte, vriendelijke en toch warme sfeer. Zeker als deze worden gecombineerd met licht hout en/of met wit.

Donker

Kies je juist voor donkere kleuren; zoals zwart, donkergroen, donkerblauw of aubergine? Deze geven een juist een warm, luxe en ook een geborgen gevoel. Let op: deze kleuren kunnen een ruimte optisch ook kleiner maken.

Fel

Je kunt ook juist voor hele felle kleuren kiezen zoals fuchsia, petrol of oranje. Deze geven een jong, fris en vrolijk gevoel. Een idee kan ook zijn om dit als accentkleur toe te voegen, waardoor je wel de frisse uitstraling krijgt. Maar het niet overweldigend is.

Moodboard

Een goede tip om een kleur te kiezen voor jouw salon is het maken van een moodboard. Als uitgangspunt zou je kunnen beginnen met de kleuren uit je logo of juist kleuren die jouw persoonlijk heel erg aanspreken. Als je zorgt voor herhaling en consequent gebruik van 1 tot 4 kleuren, hoef je niet bang te zijn dat het te veel, te druk of onsamenhangend wordt. Je kunt op de verschillende foto’s ook zien dat er steeds gebruik gemaakt is van een consequent kleurenpallet, dit zorgt voor een proffessioneel geheel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.