Laat je inspireren: materiaalkeuzes voor jouw nagelstudio 

inrichting nagelstudio

Evelien Bijkerk is interieurontwerper en styliste. Sinds begin dit jaar is ze het gezicht achter Eefs woonstijl. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als styliste bij het inrichten van winkels. Evelien zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven over interierieurinspiratie voor je salon voor Nailed it magazine. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer doet? Volg haar op Facebook of InstagramDit keer schrijft Evelien over materiaalkeuzes in de nagelstudio.

Bij de inrichting van de je nagelstudio moet je over heel veel zaken nadenken. Ook wanneer je al een tijd werkt met het gekozen meubilair en het misschien tijd wordt voor vervanging van meubels, kan materiaalkeuze belangrijk en interessant voor je zijn. 

Gladde oppervlakken

Zoals ik in de vorige columns al beschreef kunnen kleuren en materialen heel veel doen voor de sfeer en beleving in je salon. Maar je wilt natuurlijk ook een ruimte waar je efficiënt kunt werken en de hygiëne in acht kunt nemen. Belangrijk bij het kiezen van meubels die je dagelijks gebruikt in je salon is dat je de materialen hiervan goed schoon kunt maken en houden. Door te kiezen voor gladde oppervlakken als glas en kunststof is het geen probleem om dit grondig te reinigen. Houd er bij de keuze van materialen ook rekening mee dat het oppervlak tegen je schoonmaak- en desinfectieproducten moet kunnen (voor desinfectie bijvoorbeeld 70% alcohol).

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Kunststof

Tegenwoordig zijn kunststoffen te verkrijgen in allerlei kleuren soorten en maten. TIP: mocht je toch heel graag echt hout willen als basismateriaal in je salon, dan zou je ook kunnen kiezen voor een (transparante) kunststof of glasplaat als bovenzijde op je werkblad. Zodat je toch hygiënisch kunt werken. 

Daarnaast kun je bij het uitkiezen van meubels van je salon rekening houden met de vormgeving. Door te kiezen voor een duidelijke stijl, kleur en vormgeving, creëer je eenheid en zorg je voor een stijlvolle salon.

Akoestiek in de nagelstudio

Tot slot is het verstandig om rekening te houden met de akoestiek in je salon. Superfijn dat je alles goed schoon kunt houden, maar alleen maar harde materialen zorgen voor weerkaatsing van geluid en dat is niet prettig voor ons gehoor. Zeker in grotere ruimtes is dit niet fijn.

Door vooral op de werkplek te kiezen voor praktisch en hygiënisch en verder in de ruimte wel te kiezen voor zachtere materialen zoals stoffen gordijnen, een fauteuil om even in te wachten en planten als decoratie, zorg je voor een prettige ruimte om in te werken en klanten te ontvangen. Ook houten elementen kunnen de akoestiek verbeteren.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.