Marie Danneels: ‘nu is mijn hobby een jobby’

Marie Daneels nagelstylist

Marie Danneels richtte in 2019 haar eigen Academy ‘Marie Danneels Nails & Glory’ in het Belgische Sint-Andries op en heeft nu een succesvolle salon met acht personeelsleden. “Perfectie staat hier centraal alsook de sfeer.” Naast de nagel- en schoonheidsbehandelingen die worden uitgevoerd, is Marie ook verdelen van een aantal merken en heeft zij sinds kort haar eigen merk. “Ik ben begonnen met het ontwerpen van mijn eigen gel- en nail-artpenselen, nagelriemolie, borsteltjes en nail-art.”

Voor nu is de eigen lijn van Marie een groot succes. “Ik hoop het natuurlijk nog verder uit te kunnen breiden.” Hoe zij dit alles zo succesvol heeft kunnen maken? “In 2015 ben ik afgestudeerd als schoonheidsspecialiste in het KTA te Brugge.” Marie had toen al interesse in kunstnagels en heeft zich verder verdiept in het vak. “Mijn passie groeide en ik ben alsmaar meer opleidingen gaan zoeken. Nu is mijn hobby een jobby”, zegt ze met een knipoog.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Academy

Na haar opleiding tot schoonheidsspecialist begon Marie met het uitoefenen van haar vak in haar ouderlijk huis. “Maar mijn moeder moest iets te veel ‘portier’ spelen voor de klanten en ik besliste om een grotere ruimte op te zoeken.” Haar klantenbestand groeide verder en zij kreeg ook de vraag om lessen te gaan geven. “Ik vond een geschikt pand en ben met twee meisjes op zelfstandige basis begonnen.” Nu werken er vijf nagelstylisten, een pedicure, een iemand die gespecialiseerd is in suikerontharing en een personeelslid regelt de weborders en administratie.

Een uitbreiding laat niet lang op zich wachten. “We zijn echt op zoek naar een groter pand omdat onze groothandel groeit.” Marie richt zich met haar groothandel en academy op zowel starters als gevorderde nagelstylisten. “Ik wil deze stylisten verder helpen en hun kennis verder uitbreiden. Soms krijg ik beginnende nagelstylisten over de vloer die al duizenden euro’s hebben geïnvesteerd in opleidingen waar ze eigenlijk de belangrijke basis niet hebben meegekregen.” Marie vindt dat een zorgelijke ontwikkeling. “Een strengere controle op nagelstudio’s en opleidingen zou echt nodig zijn in deze branche. Mensen denken soms te snel dat ze les kunnen en mogen geven.”

Totaalconcept

In de toekomst zou Marie graag een totaalconcept aanbieden met nog meer diensten. “Maar ik heb ook de eigenschap dat ik mezelf soms voorbijloop en dan moet ik mezelf of moeten mijn naasten me afremmen.” Natuurlijk heeft Marie ook aspecten aan het vak die haar minder liggen. “Zo is administratie echt niet mijn sterkste kant, maar gelukkig heb ik een goede rechterhand.” Daarnaast vind zij het soms lastig om om te gaan met negatieve reacties. “Ik heb flink moeten knocken voor waar ik vandaag de dag sta, maar commentaar en jaloezie hoort er helaas vaak bij.”

Qua inspiratie richt Marie zich voornamelijk op social media en collega’s. “Doordat we samenwerken kan ik mijn passie met collega’s delen en met mensen die zelf het vak willen ontdekken.” Nagelstylisten die een voorbeeld voor haar vormen zijn vooral de Russische, Oekraïense en Poolse collega’s. “De perfectie die zij leveren is echt om ‘u’ tegen te zeggen. Jaarlijks volg ik ook opleidingen via Oekraine of Rusland.”

Als tip wil Marie andere nagelstylisten meegeven om altijd in jezelf te blijven geloven. “Iedereen kan soms een slechte dag hebben, maar practice makes perfect!”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.