Tips voor goede foto’s van jouw nagelsets

nagelstylist goede foto's maken

We kennen allemaal wel de uitdrukking: ‘een foto zegt meer dan duizend woorden.’ In de nagelbranche zegt het misschien wel meer! De foto’s die je plaatst op je website en social media zijn jouw visitekaartje. Aan de hand van deze foto’s bepalen klanten of het de moeite waard is om een afspraak te boeken. Het plaatsen van een goede foto is dan ook heel belangrijk. In dit artikel deelt nagelstylist en fotograaf Leonie Piot een aantal tips met je.

Nagelstylisten die sociale media goed inzetten, kunnen daar veel klandizie uithalen. Deze kanalen zijn de etalage van jouw studio. Het is belangrijk dat je deze etalage goed inricht. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je beter iets kunt plaatsen dan niets. Dat is niet zo. Je kan beter vijf goede posts delen dan twintig matige. Deins er dus niet voor terug om de tijd te nemen voor je foto’s. Oefening baart kunst!

Lees ook:

Mythe

Leonie Piot is eigenaar van de fotografiestudio Studio Lynx en is daarnaast nagelstylist onder de naam Onyx nail art. Zij heeft haar twee passies gecombineerd en geeft ook les in het maken van foto’s voor nagelstylisten. ‘Er bestaat allereerst een gigantisch grote mythe over het maken van foto’s als nagelstylist’, zegt Leonie.

Veel nagelstylisten werken met een daglichtlamp om betere foto’s te maken. ‘Wanneer je een gele foto hebt, wordt er heel vaak geadviseerd om met een daglichtlamp te werken om dit probleem op te lossen.’ Volgens Leonie lost dat het probleem niet op. ‘Het probleem is er nog, maar je ziet het minder goed. In deze situatie bepaald de camera zelf de witbalans en dat kun je het beste oplossen door de witbalans opnieuw in te stellen tijdens de nabewerking.’

Op die manier zie je volgens Leonie dat de foto niet meer geel zal zijn. Je hoeft dus niet per se met een andere lamp te werken. ‘Ik zeg ook niet dat je niet met een daglichtlamp moet werken, maar op deze manier weet je wel wat er gebeurd en wat je er aan kan doen.’ Het nabewerken van foto’s kan met professionele programma’s zoals Lightroom. Er is een gratis versie van dit programma voor je mobiel.

Foto’s bewerken

Wanneer je een foto wil bewerken, is het belangrijk dat je de foto’s opslaat als ‘RAW’ bestand. Dit kan vaak alleen bij een professionele camera en niet bij je mobiele telefoon. Op die manier kan je de witbalans goed instellen en heb je meer andere opties. Wil je hier professioneel mee aan de slag? Dan is het aan te raden om hier een cursus voor te volgen.

Een tweede punt is de omgeving waarin de foto wordt gemaakt. Veel afleiding op de foto zorgt ervoor dat de kijker zich niet kan focussen op het onderwerp: de nagels. Denk bijvoorbeeld aan een lampenkap die nog op de foto staat. ‘Je kan er voor kiezen om een kleine ministudio te creëren in je salon zonder ruis. Met simpele huis, tuin en keukenspullen kom je al een heel eind.’ Wil je een zwarte achtergrond? Dan kan je bijvoorbeeld een zwarte plaid of kussen gebruiken en dit tijdens de nabewerking donkerder maken.

Compositie

Als laatste punt noemt Leonie de compositie. ‘Je wil bijvoorbeeld niet dat de handen elkaar aanraken op de foto zoals op onderstaand voorbeeld te zien is. De negatieve ruimte in je foto kan het beeld maken of breken.’ De negatieve ruimte is alles rondom het onderwerp. ‘Dat is net zo belangrijk als de achtergrond. Het kan de aandacht van het onderwerp afleiden en dat is niet de bedoeling.’

Meer weten over het maken van goede foto’s voor je nagelstudio? Leonie Piot geeft op zondag 16 juni een cursus fotografie voor nagelstylisten. Je leest er hier meer over.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van Nailed It magazine.

 

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.