Tracey Lee: ‘on the hunt for the lower arch’

Tracey Lee onderste booglijn lower arch

De online webinar van Tracey Lee over de lower arch trok veel bekijks. Internationaal nagelstylist en opleider Tracey Lee lanceerde deze maand het online opleidingsplatform Beauty2trs. Nagelstylisten van over de hele wereld kunnen opleidingen volgen van opleiders over de hele wereld. Dat alles gewoon online, vanuit je luie stoel. De webinar die Tracey zondag 26 mei gaf, ging over de lower arch, ook wel de onderste booglijn.

Tracey Lee onderste booglijn lower arch
In deze foto is de onderste booglijn weggevijld.

In de uitzending ‘on the hunt for the lower arch’ legt Tracey uit hoe je het wegvijlen van de lower arch kan voorkomen. De lower arch kun je goed zien als je de (kunst)nagel vanuit de zijkant bekijkt. De zijlijn die je dan ziet, is de lower arch. Als opleider ziet Tracey Lee dit probleem vaak voorbijkomen bij – beginnende – nagelstylisten. ‘Dat terwijl de oplossing heel simpel is.’

Lower arch

Deze lower arch moet recht uit de nagelwal lopen om de nagel de juiste stevigheid en vorm te geven. Daarnaast helpt het bij het vormen van een goede c-curve. ‘Dat zorgt ervoor dat de nagel de juiste stevigheid krijgt.’ De lower arch ontbreekt vaak omdat nagelstylisten een smalle nagel willen creëren of omdat klanten hiernaar vragen. ‘Klanten komen naar de salon en zien geweldige foto’s van lange kunstnagels op internet.’

Ballerina of coffin

Veel klanten tonen deze voorbeelden en willen vervolgens een korte variant. ‘We moeten de klant goed adviseren en uitleggen waarom het niet mogelijk is.’ Een korte coffin of ballerina wordt vaak ook niet mooi. ‘Zeker niet wanneer iemand brede nagels heeft. In dat geval kan je beter een smalle almond adviseren. Jij bent de expert. Als nagelstylist adviseer je de best mogelijke vorm voor hun natuurlijke nagels.’

Sjabloonapplicatie

Als nagelstylist kun je het ontbreken van de lower arch gemakkelijk voorkomen. Dit begint al bij de sjabloonapplicatie. ‘Je moet het sjabloon op maat maken. Voor iedere vorm die je wil maken, gelden andere richtlijnen. Voor iedere vorm geldt echter dat het sjabloon strak onder de nagel geplaatst moet worden en goed moet aansluiten op de zijkanten van de nagel.’ Het moet er als het ware uitzien alsof het sjabloon verder groeit vanuit de natuurlijke nagel.

Lees ook:

Pinchen, ja of nee?

Daarnaast loopt het sjabloon smal – taps toe – naar voren. Het einde van het sjabloon wordt dichtgeknepen om smallere lijnen te creëren. Dit geldt als je een stilletto, coffin of almond wil maken. Het is in dat geval niet eens nodig om te pinchen. Het is vaak wel nodig om de sjablonen in te knippen. Op die manier drukt de huid van de vinger het sjabloon niet omhoog.

Tipapplicatie

Wanneer je met tips werkt, gaat het eigenlijk op dezelfde manier. Zowel bij het gebruik van sjablonen als tips is het goed om de lower arch in het oog te houden bij het vijlen. Tracey adviseert om je vijlwerk altijd goed te bekijken vanuit de zijkant. ‘Door je vijl recht onder de nagel te plaatsen en goed te kijken, loop je minder risico op het wegvijlen van de lower arch.’ Als tip geeft Tracey kijkers mee om de vinger te draaien. Op die manier kan je de zijkant goed zien voordat je gaat vijlen.

Gevolgen

De lower arch is niet alleen belangrijk voor het creëren van stevigheid. De lower arch hoort bij de natuurlijke nagel en heeft een functie. ‘Wanneer je deze weg vijlt, ga je steeds verder aan de zijkanten van de natuurlijke nagel vijlen om de vorm te creëren die de klant wenst.’ Het kan onder meer zorgen voor onycholyse, loslating van de nagelplaat. Op deze nagels is het vrijwel onmogelijk om de sjablonen juist te plaatsen.

Meer weten over Beauty2Trs of op de hoogte blijven van andere webinars en opleidingen? Kijk dan op de website. De webinar bekijken? Je kan deze gratis terugkijken via Beauty2Trs.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.