Verschillende vormen en de juiste sjabloonapplicatie

Coffin shape nagelvormen sjabloonapplicatie Tracey Lee

Tracey Lee is een internationale nail artist en educator. Van oorsprong is Tracey Zuid-Afrikaanse, maar zij is in 2002 naar Nederland verhuisd. Ze schreef voor verschillende (inter)nationale vakbladen en jureert internationaal. In deze blog legt Tracey alles uit over de verschillende nagelvormen en de juiste sjabloonapplicatie.

*Lees dit artikel op je desktop voor de beste leeservaring.

Wat zijn nagelvormen?

Laten we allereerst proberen te begrijpen hoe de verschillende salonvormen eruit zien van boven en van de zijkant:

Vierkante vorm

Vierkant – dat is gemakkelijk, de vrije rand ziet er vierkant uit. Rechte zijlijnen en een rechte vrije rand.

 

Squoval vorm

Squoval – de naam is ontstaan uit de combinatie van de Engelse benamingen voor vierkant “square” en ovaal “oval”. Dit betekent een afgeronde vierkante nagel.

 

Amandelvorm

Amandel – de vrije rand ziet eruit als een amandel. Soms spitser, soms ronder.

Het verschil tussen de klassieke almond en de Europese/Moderne almond:

Coffin/doodskist vorm

Doodskist/Ballerina – hier is enige verwarring over dat het dezelfde vorm is.  Dat is niet zo. De doodskist is gevormd zoals de naam suggereert – vanuit een doodskist.

Ballerina vorm

De Ballerina – gevormd zoals de schoen van een ballerina.

Creëren van verschillende vormen

Dus wat is dan belangrijk bij het creëren van deze verschillende vormen? Het meest belangrijke is dat de plaatsing van jouw sjabloon verschillend zou moeten zijn voor de verschillende vormen. Tijdens sommige van mijn perfectielessen start ik met de vraag welke nagel de studenten willen perfectioneren. Zij plaatsen het sjabloon en dan vraag ik, welke vorm ga je creëren? Zij vragen dan aan hun model – “welke vorm zou je willen?”, maar het sjabloon is dan al geplaatst, dus je zou eigenlijk al moeten weten welke welke vorm je gaat creëren.

Stap 1

Zorg dat je de vorm bepaalt voordat je het sjabloon plaatst. Kijk naar de bovenstaande vormen – de vorm van de nagel vertelt jou wat je moet doen met het sjabloon. Er zijn veel geweldige docenten die een visie hebben op de plaatsing van het sjabloon. Ik zal een aantal tips delen, maar dit is zeker niet de enige manier om dit te doen.

Ga omhoog!

sjabloonapplicatie nagelstylist nagelvormenVierkant/Squoval: jouw sjabloon is enigszins hoger geplaatst dan gebruikelijk. Hoeveel hoger? Ik wil dit liever niet uitdrukken in een aantal graden aangezien de meesten 5 of 10 graden niet kunnen visualizeren. Ook zeg ik liever niet een “beetje hoger” aangezien dit voor iedereen anders is. Ik leg het liever zo uit: het punt dat het einde is van jouw vrije rand op het sjabloon, moet op dezelfde hoogte zijn als de natuurlijke apex.

Europese Amandelvorm: wat betreft de hoek, geldt hetzelfde als voor de vierkant/squoval vorm.

 

 

Ga omlaag!

Klassieke amandelvorm/ballerina vorm: jouw sjabloon is enigszins lager geplaatst dan gebruikelijk. Het punt dat het einde is van jouw vrije rand op het sjabloon moet op dezelfde hoogte zijn als de zijwallen.

Doodskist: dit is eigenlijk een afgehakte stiletto nagel. Stel je voor dat je een stiletto nagel gaat creëren, jouw sjabloon is enigszins lager geplaatst dan gebruikelijk. Het einde van het stilettopunt op het sjabloon is op dezelfde hoogte zijn als de zijwallen.

Dt is slechts een richtlijn en varieert bij extreme langere of kortere lengtes.

 

Stap 2

Pas het sjabloon aan op de vorm en lengte.

Parallel

Vierkant/Squoval: het sjabloon zou parallel moeten zijn.

Taps

Klassieke Amandelvorm/Europese Almandelvorm/Doodskist: laat het sjabloon kegelvormig toelopen om een slanke verlenging te creëren. Wanneer je het sjabloon breder plaatst, dan zou je de nagel taps moeten vijlen of pinchen. Al het werk kan eigenlijk gedaan worden met jouw sjabloon.

Voor een kortere versie:

Dit zijn slechts een aantal aanwijzingen, maar elke vorm heeft zijn eigen unieke eigenschappen.  Ze kunnen niet gecreëerd worden door het sjabloon op dezelfde wijze te plaatsen.

Wil je graag meer tips van Tracey Lee? Bekijk de agenda en zoek een workshop bij jou in de buurt.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Goed uitgelegd. Eindelijk weer ik nu op een makkelijker manier hoe de sjablonen te plaatsen

  2. Heel helder, maar in de praktijk begint het feest pas na het plaatsen…een vak apart hoor ! Met de juiste opleiding maak je ‘zevenmijlsstappen’ !

Reacties zijn gesloten.