Gele nagels door tabaksrook: verwijderen en voorkomen

tabaksrook nagels

Heb je klanten die roken? Dan ken je vast wel de gele aanslag die er op de nagels kan ontstaan. Zeker bij nudekleuren kunnen de wijsvinger en middelvinger sneller verkleuren door tabaksrook. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om verkleuring door tabaksrook te voorkomen, maar ook om de aanslag van de nagels (en vinger) te verwijderen.

Waarom verkleuren nagels door tabaksrook?

Nicotine is het stofje dat de kleur van je nagels aantast. De rook uit een sigaret zit vol met nicotine en teer en zodra de rook langs je nagels gaat verkleuren ze. Dit kan gebeuren bij je natuurlijke nagels, maar ook wanneer er kunstproduct op zit.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Hoe kan je gele aanslag verwijderen?

Er zijn meerdere manieren en middeltjes waarmee je de verkleuring van natuurlijke nagels door tabaksrook kan verhelpen. 

Vijlen

Vaak is alleen de bovenste laag van je nagels aangetast en kan je de verkleuring er vrij eenvoudig afvijlen met een buffervijl. Pas hier wel mee op, want het maakt je nagels dunner. Doe dit dus met beleid en niet te vaak. Zorg dat je echt alleen het de verkleuring van de nagels verwijderd.

Citroensap 

Door je nagels minimaal 5 minuten te laten weken in een badje met lauwwarm water en een scheut citroensap, kunnen de zuren uit de citroen blekend werken op je nagels. Smeer altijd na gebruik je handen in met een vettige handcrème en je nagels met nagelriemolie, want de zuren kunnen je huid uitdrogen!

Gebitsreinigingstabletten

Gebitsreinigingstabletten kunnen ook goed helpen om de verkleuring uit je nagels te halen. Los een gebitsreinigingstablet op in een bakje lauwwarm water en week je nagels minimaal vijf minuten in. 

Lees ook:

Tandpasta

Ook tandpasta met whitening effect is een middel om gele vlekken op nagels weg te krijgen. Doe wat tandpasta op een oude tandenborstel en scrub hiermee je nagels en/of vingers. 

Hoe kan je het voorkomen bij kunstnagels? 

Door de kunstnagels af te werken met een topcoat die verkleuring tegengaat, kan je verkleuring voorkomen. De groothandel kan je vertellen welke topcoat het beste werkt tegen verkleuringen van buitenaf. Daarnaast helpt het om de sigaret anders vast te houden.

Hoe kan je het voorkomen bij natuurlijke nagels?

Ook voor natuurlijke nagels geldt dat het anders vasthouden van een sigaret kan helpen om de verkleuring van de nagels te voorkomen. Let op dat je de top van de sigaret altijd boven je nagels houdt, zodat de rook omhooggaat en niet erlangs. Ten slotte zou je ook een basecoat kunnen gebruiken die je nagels optisch witter maakt. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.