De werking van nagelriemolie
Nagelriemolie: als nagelstylist is het misschien wel één van je favoriete verzorgingsproducten. Maar wat is nou de precieze werking van nagelriemolie? Medisch manicure Amata van Straaten is gespecialiseerd op het gebied van de natuurlijke nagel. Samen met Liesbeth van Wingerden, nagelstylist en specialist op het gebied van de natuurlijke nagel legt zij alles uit over de werking van nagelriemolie.
Nagelriemolie werking
Het is een open deur, maar het is goed om de nagels en nagelriemen te verzorgen met nagelriemolie. ‘Een hoogwaardige nagelriemolie kan de conditie van de huid en de nagels verbeteren en in tact houden’, legt Amata uit. Dit is van essentieel belang om de matrix en het omheen liggende gebied optimaal te kunnen beschermen. ‘In het dagelijks leven worden de handen vaak blootgesteld aan water en dit kan de huid en nagels uitdrogen.’
Nagelriemolie zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en het bed epithelium niet uitdroogt. ‘Die uitdroging kan namelijk leiden tot delaminatie, het loslaten van de nagelplaatcellen’, legt Liesbeth uit. Hoe vaak iemand nagelriemolie moet gebruiken, is afhankelijk van het dagelijks leven van de klant. ‘Klanten die vaak met water of chemicaliën – zoals schoonmaakmiddelen – werken, zullen het vaker moeten gebruiken.’
Lees ook:
Nagelaandoeningen
Ook bij bepaalde nagelaandoeningen is het gebruik van nagelriemolie te adviseren. ‘Het wordt ingezet om herstel te creëren en de groei te bevorderen. In de salon zien we dat vaak bij onycholysis en delaminatie maar ook bij hyperkeratose, habit tick nails, pterygium vorming, psoriasis, pseudomonas en mycosenagels. Misschien is het makkelijker om te zeggen wanneer nagelriemolie geen nut heeft’, zegt Amata.
Kunstproduct
Zeker bij het gebruik van kunstproduct is het gebruik van nagelriemolie te adviseren. ‘Bij bijvoorbeeld gelpolish dringt nagelriemolie door in de kanaaltjes die afweken mogelijk maken. Je kan op die manier de verkleuring van gelpolish tegengaan en het product blijft in betere conditie’, zegt Amata. Je kan daarbij denken aan de flexibiliteit van de (kunst)nagel. ‘De natuurlijke nagel en de vrije rand van de natuurlijke nagel zal ook minder snel loskomen van het kunstproduct’, vult Liesbeth aan.
Druppelpipet
In de salon sluit je een behandeling vaak af door een nagelriemolie te gebruiken. Liesbeth adviseert nagelstylisten om de nagelriemolie aan te brengen met een druppelpipet. ‘Het is hygiënischer om het huidcontact te vermijden’, geeft Liesbeth aan.
Nagelriemolie aanbrengen
Je denkt er misschien niet bij na, maar ook de manier waar op je de nagelriemolie aanbrengt, maakt verschil. ‘Houd de hand ondersteboven en druppel de olie onder de vrije rand met een pipet. Op die manier biedt de olie een optimale verzorging van het hyponycium tot aan de proximale nail fold. Leer het je klanten ook op deze manier aan.’
Nagelriemolie in de salon
Nu je weet hoe nagelriemolie werkt en hoe je het kan toepassen, kan je overwegen om het gebruik goed te integreren in je salon. Als nagelstylist kan je veel baat hebben bij het promoten van nagelriemolie tegenover je klanten.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.
Well done Ladies!