Wat is BIAB en waarom is het zo populair?

Wat is BIAB

Een BIAB treatment wint enorm aan populariteit en dat is niet zo gek. BIAB staat voor ‘Builder in a Bottle’ en het is precies wat de naam doet vermoeden. Deze gel in een flesje is dikker dan gellak, maar dunner dan gelnagels. Het geeft een extra versteviging mee aan de nagels en tegelijkertijd geeft het een natuurlijke uitstraling. Waar alleen een laagje gellak vaak maar enkele weken blijft zitten, is de houdbaarheid van BIAB langer (+/- 4 weken). 

Een groot voordeel van BIAB is dat deze builders vaak soakable zijn waardoor het product afgeweekt kan worden door de klant. Het is daarmee ook een fijne eenmalige behandeling, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid. BIAB kent net als een gelnagel een bepaalde flexibiliteit waardoor het meebuigt met de eigen nagel. Vaak is BIAB zelfs wat flexibeler en de kans op breuken en barsten is daarmee klein. Ook egaliseert het oneffenheden in de natuurlijke nagel. 

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

BIAB met een kleurtje

Steeds meer merken voegen een BIAB toe aan het assortiment. Vaak zijn deze producten ook te verkrijgen in verschillende basiskleuren waardoor je de nagels van de klant niet meer hoeft te lakken met gellak. Denk aan verschillende nudetinten of producten waar een mooie glitter in verwerkt is. BIAB wordt over het algemeen niet gebruikt om de nagel te verlengen, maar met sommige producten behoort dit wel tot de mogelijkheden. 

Zwakke nagels

Een BIAB treatment wordt ook vaak toegepast bij klanten die nagels bijten of broze nagels hebben. Het product is een fijne versteviging voor de nagel zonder dat er gelijk een volledige kunstnagel geplaatst moet worden. Vooral bij nagelbijters kan je een mooi arrangement aanbieden waarbij de vooruitgang van de nagel en het nagelbed goed te monitoren is. Daarnaast is het product erg licht op de nagel waardoor het voor klanten vaak weinig tot geen moeite kost om aan het kunstproduct te wennen.

Niet vijlen

Een ander voordeel van deze flexibele gel is dat je het makkelijk kan verwerken. Doordat de builder in een potje zit, kan je de gel verwerken met het kwastje van het flesje. Het product zal zichzelf gemakkelijk egaliseren en daardoor is het mogelijk om een BIAB treatment uit te voeren zonder het product na te vijlen. Uiteraard kan je het product wel vijlen als je hier en daar toch nog wat oneffenheden ziet. Het is ook een optie om alleen het oppervlak te bufferen met een bufferblok.

Populair

Het product is ontzettend populair in de nagelbranche. België was één van de landen waar je al snel terecht kon voor een behandeling. Snel daarna volgde ook de Nederlandse nagelstudio’s. Gebruikelijk bij een BIAB-behandeling is een manicure. Op die manier komen de nagels er gelikt uit te zien en daarmee wint het ook enorm in populariteit bij consumenten. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.