Nagelstudio Awards: ‘We willen de branche naar een hoger niveau tillen’

Nagelstudio Awards

Ineens was het daar: een bericht van de Nagelstudio Awards over je nominatie of een tijdlijn vol met oproepjes van collega’s om te stemmen. Maar hoe zijn de Nagelstudio Awards ontstaan? Met welk doel? En wat is het precies? Wilfred Romijn en zijn collega’s, liepen al langer met het idee. Hij vertelt erover aan Nailed It Magazine.

Romijn is een van de initiatiefnemers van Vote Company, een onderneming die gespecialiseerd is in het ontwikkelen, organiseren en maken van verkiezingen. Onlangs leverde zij nog een bijdrage aan de Shopping Awards: de awards voor de beste webwinkels van Nederland. Andere publieksverkiezingen waar ze bij betrokken zijn, zijn de Club van het Jaar Verkiezing (voor NOC*NSF & Rabobank) en de Musical Awards.

Professionele branche stimuleren 

Met de Nagelstudio Awards wil Vote Company een professionele branche stimuleren. De Award wordt niet in opdracht van een externe partij georganiseerd, ‘maar we werken graag samen met partners uit de branche. Zoals met Nailed It Magazine.We willen de branche naar een hoger niveau tillen en het de aandacht geven die het verdient’, zegt hij. De rol van nagelstylisten wordt vaak onderschat, maar in de salon vinden er regelmatig intieme gesprekken plaats en het gaat echt om meer dan nagels zetten. ‘Het vakmanschap verdient meer waardering en de awards kunnen hieraan bijdragen.’ Daarom is er niet alleen een publieksverkiezing, maar ook een Vakjury Award.

Podium voor de nagelstylist

Bij een verkiezing gaat het namelijk niet alleen om een ‘leuk feestje’. Het kan worden ingezet als een marketingmiddel voor een branche. ‘Er ontstaat als het ware een podium voor de nagelstylist’, zegt Romijn. Professionele, mooie, innovatieve en creatieve salons krijgen de ruimte om een podium te pakken. Dat maakt dat ook branchegenoten de motivatie voelen om verder te professionaliseren. ‘En lokale, regionale en landelijke media pikken de Awards vaak op. Ook omdat een verkiezing een middel is om de pareltjes zichtbaar te maken en iedere nagelstudio wel een verhaal heeft.’

Meer weten?

De Nagelstudio Awards bestaan uit de Publieksverkiezing en Vakjury Awards. Bij de Publieksverkiezing kunnen klanten op hun favoriete salon in een gemeente stemmen. De Vakjury Awards zijn een los onderdeel van de Nagelstudio Awards. Nailed It Magazine is gevraagd om de vakjury samen te stellen. Je kan je aanmelden voor de verkiezingen via de website van Nagelstudio Awards. Lees hier meer over de Vakjury Awards.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Verwante artikelen

Met SEO meer potentiële klanten naar je nagelstudio trekken

Wist jij dat je je websiteverkeer kunt verhogen met een aantal slimme aanpassingen op je website? Dit heet search engine optimization (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie. Online marketeer Nicole Haanen gaat in op de basisbeginselen die jij als nagelstylist kunt toepassen, om ervoor te zorgen dat jouw website naar voren komt bij relevante zoekopdrachten. En dat…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

[Special] De chemische risico’s van nagelproducten  

Als nagelstylist kom je in contact met chemische stoffen en vijlsel. Daar denk je misschien niet elke dag bij na, maar het kan gevaren met zich meebrengen. ‘Wanneer je in de cosmetische sector werkt, moet het als het ware allemaal gezellig zijn. Er wordt niet altijd gedacht aan de eventuele risico’s, maar eigenlijk ben je gewoon bezig met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn’, zegt doctor Paul Scheepers van het Radboudumc.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *