Anneke doet de nagels van minima op basis van een vrije gift: “De reactie is onbetaalbaar”

Anneke Willemsen

Als de uitspraak not all heroes wear capes op iemand van toepassing is, dan is het wel op Anneke Willemsen van Comfort Nails at Home. Anneke heeft een eigen nagelstudio aan huis waar ze de nagels van vrouwen doet die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.  

Anneke Willemsen

Anneke werkt op basis van vrije giften en doet de nagels van vrouwen die bijvoorbeeld bij de voedselbank zitten, chronisch ziek zijn of waarvan een kind chronisch ziek is. “Je nagels laten doen, is een luxeproduct dat is weggelegd voor een bepaalde groep. Alleenstaande moeders die het niet breed hebben, laten dat als eerste vallen.” Online plaatst de nagelstylist oproepjes of ze werkt samen met de plaatselijke voedselbank.

Chronisch ziek

Zelf is Anneke chronisch ziek. Ze heeft twee zeldzame longziektes waardoor haar longinhoud tussen de 38 en 48 procent is. Ondanks haar ziekte wil ze graag iets voor mensen betekenen. “Ik heb twee jaar op de dood gewacht en heb het dus echt van dichtbij gezien. Ik wil graag iets voor anderen doen. Het begon met de nagels van mijn dochter en daarna met die van een vriendin van haar. Kort daarna wilde een vriendin van mij die chronisch ziek is ook dat haar nagels werden gedaan.” Anneke heeft overigens een opleiding tot nagelstylist gevolgd. 

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Drempel ligt laag

Voor mensen die ziek zijn, ligt de drempel lager om hun nagels bij Anneke te laten doen. “Ik heb meer tijd voor mensen. Het is geen lopendebandwerk, omdat ik vanwege mijn ziekte niet zoveel klanten kan behandelen. Als een afspraak uitloopt, is dat over het algemeen geen probleem. Ik heb bijvoorbeeld een klant met een stoma en die durft niet naar een normale salon, omdat haar stoma kan lekken. Ik werk bijvoorbeeld ook niet met aceton en acryl, ikzelf maar ook mensen met COPD kunnen niet tegen die heftige geur. In het plafond heb ik een dubbele afzuiging en ik heb een rolstoel/rollatoringang met verbreedde deuren.”

Voldoening 

Ondanks het goede werk van Anneke zijn er ook collega’s die niet begrijpen waarom ze dit op basis van een vrije gift doet. “Ik zit in niemands vaarwater, omdat ik alleen een speciale doelgroep behandel. Soms vinden mensen dat moeilijk om te begrijpen.” Gelukkig krijgt de nagelstylist over het algemeen positieve reacties. “Ik heb veel steun aan de groothandel waar ik de producten vandaan haal en de reacties van klanten zijn onbetaalbaar. Zo zei een klant laatst tegen me: ‘dit is wat ik altijd al heb gewild, prinsessennagels’. Dat geeft mij veel meer voldoening dan vijftig euro.”

Eigen stichting 

In de toekomst wil Anneke graag een stichting oprichten. “Ik zou graag met anderen willen samenwerken, zodat we een totaalpakket kunnen aanbieden. Dit is best ongebruikelijk in de beautybranche, dus het is nog iets waar ik mee bezig ben.” Op die manier wordt doneren ook een stuk makkelijker, want nu betaalt Anneke alles wat ze doet voor het grootste gedeelte zelf. Verder hoopt ze dat andere nagelstylisten zich ook op deze manier willen inzetten. “Al is het maar één of twee keer per maand dat je iemand behandelt die bij de voedselbank loopt. Het is iets kleins, maar je doet iets groots voor een ander.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. G avond mijn naam is Elisabeth Di Leo , ben chronisch ziek , trombose wat ondertussen stabiel is aan blijven , longembolie , trompositopemy ( bloedziekte ) daardoor dagelijks , cortisone inname .. kortom , wil jij mijn nagels doen ? Is dit kostenloos , gsm nummer is 0489240209

  2. Lieve Anneke, wat een fantastisch initiatief. Om blij van te worden. Zelf ben ik nog aan het opleiden, maar mijn reguliere werk is in de sociale sector. Het zet me aan het denken.
    Lieve groet Anja

Reacties zijn gesloten.