Dit zijn dé nageltrends voor de lente en zomer volgens Jessica Scholten

Lente nageltrends

Jessica Scholten rechts op de foto.

De nagelsalons zijn nog even gesloten, maar als nagelstylist sta je natuurlijk te popelen om weer aan de slag te gaan. Jessica Scholten, founder van Lakwerk, praat je bij over de nageltrends voor aankomende lente en zomer. 

Jessica Scholten is een van de grootste namen in de Nederlandse beautybranche. Samen met Saar Koningsberger begon ze drie jaar geleden Lakwerk, de eerste ‘nail art concept-salon’ van Nederland. Inmiddels hebben ze twee locaties in hartje Amsterdam en een groot team met nailtechs. Voordat Jessica begon met Lakwerk reisde ze voor haar werk de hele wereld over. Zo werkte ze onder andere voor Fashion Week in New York en Milaan. De nagelstylist werkte ook voor verschillende grote modebladen en deed de nagels van niemand minder dan Gigi en Bella Hadid. 

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Nageltrends voor de lente en de zomer

Welke kleuren gaan we in de lente en zomer zien op de nagels van onze klanten? 

“Door corona blijven trends liggen. Mensen kunnen niet naar de salon toe en daarom blijven de ontwikkelingen stilliggen. Ik zie weinig vernieuwing en dat is jammer. Voor de lockdown zag je veel verschillende tinten groen, misschien is dat iets wat gaat doorzetten. Ik verwacht wel dat er weer vraag komt naar lichte kleuren in plaats van donkere kleuren. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan lichtroze en pasteltinten.”

Zijn er trends op het gebied van nail art? 

“Na de eerste lockdown zag je dat mensen helemaal losgingen op het gebied van nail art. Grote kans dat mensen nu weer all out gaan als ze weer mogen. In Nederland merk je ook dat er steeds meer vraag is naar nail art, zowel subtiele als hele opvallende designs.”

Hoe zit het met de nagelvormen? 

“Steeds minder mensen hebben gel- of acrylnagels, dus ik denk dat we de natuurlijke nagel optimaal gaan benutten. Veel mensen werken nu met builder in a bottle (BIAB). Dit is een flexibele en verstevigende gel die ervoor zorgt dat je gezonde, lange nagels van jezelf krijgt. Zelfs voor mensen die zwakke nagels hebben, zorgt het voor mooie, egale nagels. Bij Lakwerk zijn we hier ook groot fan van.” 

Wat is de invloed van de tweede lockdown op het gebied van trends?

“Naast dat mensen losgaan op het gebied van nail art, denk ik dat ze de nagelsalon ook meer zijn gaan waarderen. Iedereen is nu zelf hun nagels aan het bijhouden en ze komen erachter hoe moeilijk dat eigenlijk is. Ik denk dat de beautybranche nog belangrijker gaat worden voor mensen als het eenmaal weer open mag.”

Heb je tips voor andere nagelstylisten om in deze tijd creatief te blijven in deze pittige tijd?

“Het gaat nooit meer gebeuren dat je zoveel tijd over houdt, dus dat moet je optimaal benutten. Ga niet alleen maar zitten balen, maar kijk wat je kunt doen. Pak klusjes op waar je voor de lockdown nooit aan toekwam. Werk bijvoorbeeld aan je website, bedenk of je dingen wilt veranderen in je manier van werken of ga aan de slag met social media. Ik merk ook dat door corona mensen in de beautybranche veel meer met elkaar connecten. Als nail tech ben je vaak alleen, terwijl het juist zo leuk en inspirerend is om je passie met anderen te delen. Van elkaar leren is het leukste dat er is.” 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.