Lies: een master in natural treatments, shapes en manicure

Splendid by Lies

De interesse voor het vak zat er al vroeg in: “Als klein meisje was ik altijd al bezig met make-up, haar, nagels en kleding.” Op de middelbare school mocht Lisanne Millenaar (25 jr.) een keertje model zitten bij een vriendin die een opleiding tot nagelstylist deed. Lisanne was vrijwel meteen verkocht en voelde dan ook dat haar passie vrij snel uitgroeide tot een dieper verlangen.

Met haar havo-diploma op zak, begon ze dan ook vrij snel aan de opleiding: Allround Nail Technician bij Crystal Nails. Na afronding startte ze meteen haar eigen salon: Splendid by Lies. “Mijn klantenkring groeide gelukkig snel waardoor ik kon stoppen met mijn bijbaantje en me volledig kon focussen op mijn salon.”

Masterpiece

Lisanne gaat all the way: als ze ergens voor gaat, dan wil ze er ook alles uithalen. Hoe? Door altijd op de hoogte te zijn van alle nieuwe trends en technieken. Dit zie je terug in haar piekfijne designs. Ook bijscholing is belangrijk: ze heeft de Master in Nail Technician bij Crystal Nails met succes gehaald.

Haar salon is gevestigd in een prachtig tuinhuisje bij haar ouders in de tuin: “Ik ben nog steeds elke dag zo dankbaar voor dit plekje.” En naast dat ze al haar klanten daar ontvangt, geeft ze daar nu ook privétrainingen aan collega’s. Hoe gaaf is dat? Zo maakt Lisanne haar werk super gevarieerd, wat ervoor zorgt dat ze het ook écht leuk blijft vinden! “De ene dag behandel ik klanten, de andere dag geef ik les en de dag erna ben ik aan het trainen voor bijvoorbeeld wedstrijden.” Lisanne heeft al meerdere keren wat prijzen binnen weten te slepen.

ACADEMY

Meer verdieping in je vak? Wil je bijleren op het gebied van marketing, productkennis, veilig werken of hygiëne? Word PRO-member of bekijk het cursusaanbod in onze ACADEMY. Wij zijn er speciaal voor jou als professional.

Game on

Haar interesse ligt vooral bij echt natuurlijke nagels, Natural Nail Treatments, salon shapes en manicure en dat is ook meteen kenmerkend voor haarzelf als nagelstylist. De extreme shapes en art laat ze liever links liggen en daar is ze dan ook goudeerlijk in naar haar klanten. “Wanneer ik hiervoor wordt gevraagd, zeg ik altijd eerlijk dat dat niet mijn specialisaties zijn en ze daarvoor wellicht beter op hun plek zijn bij een andere stylist.”

Alles loopt wat Lisanne betreft nu op rolletjes, maar ze heeft zéker nog een doel en droom. Zo zou ze in de toekomst graag willen uitbreiden op het gebied van groepstrainingen geven. En daarnaast een groothandel in nagelproducten, dat zou toch wel fantastisch zijn. Hoe ze dit allemaal doet? Veel oefenen en inspiratie opdoen. Lisanne haar grootste inspiratiebronnen zijn Instagram en Pinterest.

Selfcare

Dat Lisanne zo lekker gaat, heeft ook een andere kant: ze heeft het ontzettend druk met berichtjes en telefoontjes welke voorheen allemaal op één telefoonnummer binnenkwamen maar nu alleen op haar werktelefoon. Dit geeft een stuk meer rust waardoor Lisanne weer volledig kan opladen. Zorg aan anderen geven, begint immers bij jezelf. 

Erkend beroep

Volgens Lisanne zou het mooi zijn als nagelstyling een erkend beroep wordt.”Dat is écht hard nodig. Ik heb helaas al zoveel vrouwen met natuurlijk beschadigde nagels in de salon gehad waarbij het heel duidelijk is dat dit door verkeerde producten komt en/of er gewoon te weinig kennis is van de natuurlijk nagel.”

Tip van Lisanne

Dé tip voor andere stylisten is: “Blijf jezelf pushen (op een liefdevolle manier) om daadwerkelijk dátgene eruit te halen wat erin zit en blijf jezelf bijscholen.” Practice makes perfect.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.