Monique: “tijdens de lockdown heb ik mijn klanten gemist”

Monique van Limpt heeft sinds 2019 een salon aan huis in het Brabantse Reusel. “Toen de jongste van onze drie kinderen naar de middelbare school ging, vond ik het tijd voor een carrièreswitch. Van huismoeder naar nagelstyliste.” Het voormalig kantoor van haar man is nu een nagelstudio geworden. Hoewel Monique pas kort nagelstylist is, zou zij het werk niet meer kunnen missen. “Tijdens de lockdown heb ik mijn klanten en het werk erg gemist.”

Eenmaal aan het werk bleek dat wederzijds te zijn. “Op een klant na zijn al mijn klanten teruggekomen en werd ik overspoeld met bloemen en lekkers.” Monique omschrijft haar salon als huiselijk en laagdrempelig. “Onze kinderen hoeven niet op hun tenen te lopen en wandelen ook binnen om een praatje te maken met de klanten. Zelfs onze honden worden bij binnenkomst verwend met knuffels en lekkers die de klanten voor ze meenemen.”

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Brabantse gastvrijheid

Bij Monique draait het dus echt om de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van haar werk. Ondanks dat zij pas kort nagelstylist is, heeft zij ook meegedraaid in het wedstrijdteam van Nailover. “Op mijn eerste wedstrijd heb ik een tweede plek veroverd met babyboom. Daar ben ik ontzettend trots op.” Het meest trots is zij op de poster die ze samen met haar dochter Britt heeft gemaakt. “Ik maakte mijn allereerste stilettoset op mijn eigen meisje. Een trouwe klant heeft de fotografie verzorgd.” De poster heeft nu een ere plek gekregen in de salon.

Monique mist het trainen en de wedstrijden wel. “Ik heb een klein jaar in het wedstrijdteam gezeten, maar door corona en de drukte van mijn salon en gezin ben ik ermee gestopt.” Monique leerde het van Mariana van der Sande, eigenaresse van Nobilis Cosmetics en importeur van het Italiaanse merk Nailover. “Haar enthousiasme en kennis over het nagelvak is erg aanstekelijk en daardoor was de keuze voor het vak en de opleiding ook snel gemaakt.”

Meters maken

Maar makkelijk vond Monique het niet. “Er zijn momenten geweest dat ik de sjablonen wel door het lokaal heen kon gooien, maar dankzij het geduld van Mariana en mijn modellen heb ik echt meters leren maken.” In korte tijd wist Monique haar salon op te bouwen tot een succesvolle zaak. “Wat volgens mij kenmerkend is voor mijn nagelstudio is toch wel de gezelligheid, het vertrouwen en de kwaliteit die ik aflever. Ik probeer per klant te bekijken wat bij haar past. Bij de een is dat een versteviging en bij de ander is dat acryl, acrylgel of gel.”

Ondanks het succes van haar salon zijn er ook zaken die ze minder leuk vindt. “Ik mis weleens het werken in teamverband. Maar gelukkig heb ik met een aantal collega’s regelmatig contact om te sparren over ons vak. Dan kunnen we soms wel uren doordraven over nagels.” Daarnaast blijft zij bij door de verschillende Facebookgroepen in de gaten te houden en Pinterest af te struinen voor inspiratie. “En natuurlijk volg ik ook Nailed It Magazine om op de hoogte te blijven van het vak.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.