Subsidie voor opleiding tot nagelstylist met STAP-budget

Subsidie opleiding nagelstylist

Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland, of je nu werkt of niet, kan vanaf 1 maart 2022 een gratis opleiding tot nagelstylist volgen met het STAP-budget. De opleiding moet wel een erkende opleiding zijn. Dit geldt nu voor de opleidingen bij de NHA , Laudius, Gelders Opleidingsinstituut en Amice opleidingscentrum. Je hebt de keuze uit nagelstyling met acryl, gel of een combinatie van die twee. Ook kan je de opleiding ‘eigen nagelstudio starten’ volgen. De subsidie voor een opleiding tot nagelstylist geldt tot een maximaal bedrag van 1.000 euro. Het zogenaamde STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholing.

Het STAP-budget voor dit kwartaal is helaas niet meer aan te vragen. In mei volgt er een nieuwe aanvraagperiode.

Mogelijk volgen er nog meer nagelopleiders die binnen het STAP-budget vallen. Ben jij opleider en wil je een opleiding aanbieden volgens deze regeling? Kijk dan hier voor meer informatie. Uiteraard kan je als nagelstylist ook een opleiding volgen buiten je vakgebied. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, social media of succesvol ondernemen. Een opleiding op dit terrein kan je als nagelstylist helpen om je verder te verdiepen op deze vlakken en je nagelsalon naar een hoger niveau te tillen. De kennis kan je helpen om meer klanten aan te trekken via sociale media.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Aanvragen

Het is een interessante regeling voor nagelstylisten die nu geen opleiding hebben gevolgd, maar dit wel graag willen doen. Maar ook wanneer je nadenkt over een carrièreswitch of meer verdieping wil op het gebied van ondernemen. Aanvragen van de tegemoetkoming kan ieder kwartaal. Er komt jaarlijks zo’n 218 miljoen euro beschikbaar voor de tegemoetkoming. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er vanuit dat er zo’n 300.000 mensen geholpen kunnen worden. Meer informatie over de opleidingen die meedoen? Kijk dan verder in het STAP-portaal.

Opleidingen

De opleidingen die nu onder de STAP-regeling vallen zijn:

Ben jij opleider en kan je het STAP-budget aanvragen voor jouw opleiding? Mail naar info@naileditmagazine.nl en we nemen je op in dit overzicht.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

 1. Goedemiddag,

  Wanneer is de biab cursus en is deze praktijkgericht?
  Uit hoeveel personen bestaat de groep?
  Wat kost de opleiding en kan ik gebruik maken van de stapbudget?

  Met vriendelijke groet,

  Arzum

Reacties zijn gesloten.