De babyboom is booming!

babyboom met pigment

Beauty2Trs is een online platform waar je als nagelstylist cursussen kan volgen van (inter)nationale educators. Iedere maand verschijnt er op Nailed It Magazine een blog van één van deze educators. Deze maand: alles over de babyboom met Bibi Boudens. Bibi is eigenaresse van BiBi’s Beauty & Supplies en founder van het merk LoveNess.

In deze blog wil ik het graag hebben over het creëren van de baby- en colorboom. Aangezien deze eigenlijk vrijwel hetzelfde zijn, behalve de kleur. De naam verklapt het eigenlijk al: een colorboom maak je met een kleurtje en een babyboom met een zachtroze en witte tint. De babyboom is al heel oud, al steken we deze in een steeds mooier en uitgewerkter jasje. Of moet ik mantel zeggen? Want persoonlijk vind ik ze prachtig!

Buiten het feit dat dit allemaal reuze prachtig is, kan dit ook ontzettend moeilijk zijn. Ik heb zelf lang geworsteld met gel en gelpolish, terwijl ik het met acryl appeltje-eitje vond. Acryl loopt tenminste niet uit en de kleuren blenden met gemak. Ik was dan ook heel blij met de komst van de acrygels, wat een genot en zo easy!

Tips voor een babyboom met gel 

Maar ook een baby- of colorboom met gel kan prachtig zijn. Ik ben er inmiddels achter dat dit echt te maken heeft met de juiste viscositeit, de juiste tint, het juiste penseel en de juiste transparantie van het roze en het wit. En natuurlijk je techniek. En dan sleep je ineens een beker in de wacht waardoor het besef komt dat je anderen echt de juiste tips & tricks wil geven.

Lees ook:

De belangrijkste tip die ik je kan geven is dat je producten moet hebben die het werk voor jou doen en niet andersom. Zeker bij deze techniek. Vraag naar de beste babyboom gels van het merk waar je mee werkt en vraag om eindresultaten. Daarnaast is het belangrijk om te weten tot waar je het roze zet en tot waar je het wit zet (of de kleur in het geval van een colorboom). Als je meer wil weten over de babyboom techniek kan je mijn video’s bekijken op Beauty2Trs. 

Een babyboom met pigment 

Maar tegenwoordig zijn er natuurlijk tal van technieken om een babyboom te maken. Als je een prachtige nude nagel hebt gecreëerd, kan je deze ook aflakken met een matte top zonder plaklaag. Creëer vervolgens een babyboom met de sponstechniek. Met de sponstechniek kan je een puur wit pigment aanbrengen vanaf het uiteinde van de vrije rand richting de helft van de nagel. Wel blenden natuurlijk zodat je een prachtige overloop hebt. 

Ook deze techniek is even oefenen, maar er zijn genoeg filmpjes van en degene die dit kunnen, willen je heus wel even helpen. Op onze Instagram, BiBi’s Beauty & Supplies, staat een video van deze techniek. Je kan de sponstechniek toepassen op gelpolish, gel, acryl en acrygel. Het voordeel is dat als de klant voor de volgende nabehandeling komt, je dit er zo af kan vijlen.

Verschillende technieken voor de colorboom 

Maar dan die colorboom. Ik vind het waanzinnig. Ik vond een babyboom en colorboom zo’n 16 à 17 jaar geleden een mislukte French, hoe grappig is dat! En nu zien we momenteel niet anders meer. Ook hier gelden dezelfde regels als bij een babyboom (de juiste viscositeit, tint, penseel en de juiste transparantie van het roze en de kleur). Er zijn tegenwoordig super veel mogelijkheden tot het creëren van een colorboom. Zo kan je de kleuren van de gels, acryl of acrygels gebruiken maar je kan dit ook met pigment, color- of paintgel doen. 

Bij de laatste 3 is het makkelijker om dit in een no-wipe matte topcoat te doen voor een perfecte blend. Ook worden er ombre’s gemaakt met de daarvoor geschikte kleuren om tot dit eindresultaat te komen. Dit is ook een super techniek en het kan tot een prachtig eindresultaat leiden. De opties zijn reuze.. welke techniek heeft jouw voorkeur? Ik denk dat ik zo even mijn nagels ga doen in ieder geval!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.