Vijltijd verkorten: hoe kan je sneller werken?

vijltijd verkorten

Een van de grootste struikelblokken bij beginnende nagelstylisten is de tijd die het kost om een nieuwe set nagels te plaatsen. Ook een bijwerking kan in het begin veel tijd in beslag nemen. Als je beginnend stylist bent, is het goed om de tijd te nemen voor je behandelingen. Ben je tevreden over de kwaliteit van je nagels? Dan kan je de focus leggen op het verkorten van de duur van de behandeling door de vijltijd te verkorten.

Het vijlen van kunstnagels neemt vaak de meeste tijd in beslag. Wanneer je de duur van je behandeling wil inkorten, is het goed om meerdere keren te timen hoelang je over een behandeling doet. Dit kan je gemakkelijk doen door de timer op je telefoon aan te zetten. Per onderdeel kun je vervolgens op ‘ronde’ klikken. Je zal zien dat je de meeste tijd kwijt bent aan het vijlen van de nagels.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Routine

Natuurlijk wil je niet dat de kwaliteit van je werk achteruit gaat wanneer je de vijltijd gaat verkorten. Daarom is het belangrijk om volgens een bepaalde routine te werken. Bijvoorbeeld door eerst alle tien de nagels in vorm te vijlen en dan pas het oppervlak. Wanneer je het oppervlak gaat vijlen, is routine des te meer belangrijk. Werk bij iedere nagel volgens dezelfde stappen. Op die manier creëer je consistentie in je werk.  

Vijltechniek

Het oppervlak van de nagel vijlen is een vak apart. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende vijltechnieken. Met de ene techniek kan je sneller werken dan de andere techniek. Laat je daarom regelmatig bijscholen en verdiep je in verschillende technieken. Toch is het vooral belangrijk om jezelf de techniek eigen te maken. Op die manier zul je sneller leren werken. Het sleutelwoord hierbij is: oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Materiaal

Natuurlijk is ook het materiaal waar je mee werkt van groot belang. Wanneer je bijvoorbeeld gaat bezuinigen op vijlen, zal je dit merken in de tijd. Werk daarom niet te lang met één en dezelfde vijl. Nog beter is een nieuwe vijl bij iedere behandeling. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van hygiënevijlen. Deze vijlen plak je op een harde kern en kan je na iedere behandeling vervangen. Bedenk ook of je met het juiste gritgehalte werkt.

Productplaatsing

Ook niet onbelangrijk is de stappen die je neemt voor het vijlwerk. Wanneer je erg veel product gebruikt, heb je automatisch meer vijlwerk. Het verkorten van de vijltijd begint daarom al bij de applicatie van het product. Wanneer je de nagels gaat opbouwen, bekijk dan goed of de opbouw juist is. Dit voorkomt dat je later veel tijd moet steken in het corrigeren van de nagels.

Lukt het ondanks deze tips niet om de duur van je behandeling in te korten? Lees ook het artikel over snelheid maken in de salon. Daarnaast zijn er verschillende opleidingscentra die cursussen aanbieden op het gebied van snelheid.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.