Tips en trics om je nagelstudio te ordenen

Nagelstudio ordenen

Is het chaos in jouw nagelstudio? Heb jij door de jaren heen ontzettend veel verschillende glitters, poeders en folies verzameld? Herkenbaar voor veel nagelstylisten, maar gelukkig zijn er tal van oplossingen om je producten te ordenen. Nailed It Magazine helpt je op weg met een paar handige tips en trics voor het ordenen van je nagelstudio.

Allereerst is een goede basis belangrijk. Heb jij overal wel iets staan in de salon? Kijk dan eens of je de nagelstudio wat overzichtelijker en rustiger kan laten ogen. Producten op plankjes en kastjes maken het schoonmaken namelijk een stuk lastiger en tijdrovender. Om die reden kan je beter kiezen voor kastjes met laatjes om je producten in op te bergen. Plaats producten die je vaak nodig hebt op een plek binnen handbereik.  

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Organizers 

Bij het ordenen van de nagelstudio gaat het niet alleen om de producten in het zicht van de klant. Wanneer je kastjes en laatjes geordend zijn, kan je zelf veel fijner werken. Aangezien je vaak te maken hebt met kleine verpakkingen en producten, wordt het al snel een rommeltje. Het is daarom goed om organizers aan te schaffen voor in je la. Je kan hiervoor make-up organizers gebruiken, maar ook een bestekla of een universele organizer. Let wel op je keuze in het materiaal. Organizers van karton werken vaak niet goed samen met vloeistoffen.

Werktafel 

Ook niet onbelangrijk is het voorkomen van rommel tijdens een behandeling. Daarom is een opgeruimde nageltafel ook belangrijk. Bedenk welke apparaten en producten standaard op je tafel moeten staan. Houd het zo opgeruimd mogelijk en plaats zo min mogelijk op de tafel. Op die manier ben je minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de tafel en aan het verplaatsen van spullen. Hieronder wat leuke voorbeelden die je kan gebruiken.

Glitters, folies en poeders 

Productgroepen waar je er al snel veel van hebt, vragen wat extra aandacht. Denk bijvoorbeeld aan gellak, glitters, folies, poeders en andere nail-art producten. Heb je veel folies en weet je niet goed hoe je deze moet opbergen? Hieronder vind je een leuke tutorial om een handige box te maken voor jouw folies! 

Magneetbord 

Ook leuk is het maken van een magneetbord voor glitters. Door een magneetje te bevestigen aan de potjes, kan je deze na gebruik makkelijk terugplaatsen op de juiste plek. Kijk maar eens hieronder. 

Glitters en folies opbergen 

Je kan glitters en folies natuurlijk ook opbergen in handige opbergdozen. Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden. 

Op tijd opruimen

Het kan best wat tijd in beslag nemen om alles goed te ordenen in de salon. Door de producten dagelijks te gebruiken, kan het vanzelf weer een rommeltje worden. Het is daarom goed om eens in de zoveel tijd een moment in te plannen om alles op te ruimen. Bekijk daarbij ook welke producten je niet meer gebruikt en beter weg kan gooien of kan verkopen. Op die manier houd je het overzicht. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.