Tips voor beginnende nagelstylisten

tips beginnende nagelstlisten

Als je net begint als nagelstylist, komt er heel wat op je af. Nagelstyling draait niet alleen om het mooi maken van de nagels van je klant, maar ook om het runnen van je eigen bedrijf. Dat kan in het begin best lastig zijn want er komt enorm veel op je af. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor beginnende nagelstylisten.

Neem jezelf serieus

Allereerst is het belangrijk om jezelf serieus te nemen. Ook wanneer je pas net bent begonnen, is het belangrijk om zelfvertrouwen richting je klanten uit te stralen. Jij bent de expert en je laat geen loopje met jezelf nemen. Dat wil niet zeggen dat je geen fouten kan maken en dat je die op een nette manier moet oplossen, maar het is wel belangrijk om op jezelf te vertrouwen.

Lees je in

Zorg dat je niet alleen op de hoogte bent van het nagelvak, maar lees je ook in op het gebied van ondernemersschap. Wil je meer lezen over ondernemen als nagelstylist en ontvang je graag tips? Word dan lid van onze community en lees nog meer artikelen over het vak, ondernemen en marketing.  

Ben niet bang om fouten te maken

Als beginnend nagelstylist maak je fouten. Zelfs gevorderde stylisten lopen nog tegen problemen aan. Dat is niet te voorkomen. Ben niet bang om fouten te maken. Wanneer je problemen hebt met de hechting van nagels, schade aan de nagels of andere problemen bij klanten kan je hier altijd een gepaste oplossing voor bedenken om de klant tegemoet te komen.

Start niet te laag

Veel beginnende nagelstylisten zijn onzeker en zetten daarom laag in qua prijzen voor hun behandelingen. Ook wanneer je onzeker bent over je werk of het idee hebt dat je nog veel moet leren, is het goed om toch een goede prijs te hanteren. Wanneer je laag begint, is het moeilijk om je prijzen op een goed niveau te krijgen.

Durf te investeren

Het is belangrijk om te (blijven) investeren in jouw salon en in bijscholing. Alleen op die manier kan je jezelf naar een hoger niveau tillen en je onderscheiden van de rest. Investeer niet alleen in producten en bijscholing, maar bekijk ook hoe je in jezelf kan investeren om een betere ondernemer te worden.

Volg je passie

Vergeet vooral niet je passie voor het vak te volgen! Blijf jezelf motiveren en probeer door te groeien. Blijf genieten van blije gezichten wanneer je weer een prachtige set hebt gezet bij een van je klanten!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.