Is jouw nagelstudio klaar voor de feestdagen?

nagelstudio feestdagen

Voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. Voor jou als nagelstylist is dat waarschijnlijk een drukke periode. Vaste klanten willen het liefst allemaal de dag voor kerst hun nagels laten doen en sommige klanten komen eenmalig om hun nagels mooi te laten maken. Saida Kouwenhoven schreef eerder een column over hoe je jezelf kan voorbereiden op kerst. Maar is jouw nagelstudio ook al klaar voor de feestdagen?

Door jouw salon in het kerstthema te hullen, creëer je extra sfeer. Je zult veel complimenten krijgen van klanten. Je kan bijvoorbeeld een kleine kerstboom in de salon zetten of de salon sfeervol verlichten. Vergeet je de bijpassende kerstmuziek niet? Hieronder een aantal leuke voorbeelden. 

Voorbeelden nagelstudio feestdagen

2 3
https://www.instagram.com/p/BqQrYPVhz3v/
https://www.instagram.com/p/BrEFzz5nGCB/

Behandelingen

Natuurlijk kan je de behandelingen ook aanpassen op de feestdagen. Wat dacht je van en winterse spa manicure? Zeker in de wintermaanden hebben veel klanten last van droge handen en zijn zij gebaat bij een spa manicure. Denk ook aan een extraatje bij de behandeling zoals een lekkere chocolademelk met slagroom. Denk ook aan het promoten van jouw producten zoals nagelriemolie en handcrème. 

Assortiment

Waar de meeste klanten normaal gesproken voor subtiel gaan, mag het rond de feestdagen allemaal iets uitbundiger. Zorg dus dat je voldoende producten in huis hebt om je klanten te verassen met leuke glitters, winterse kleuren en nail-art. Je kan jouw nail-art promoten door de voorbeeldjes prominent in beeld te leggen in jouw salon. Zo hebben klanten de gehele behandeling de tijd om te kiezen. 

4 5 6

Productverkoop

Rond de kerstdagen zijn klanten op zoek naar cadeau’s die zijn aan familie en vrienden kunnen geven. Dit is het moment om productverkoop in jouw salon te promoten. Zorg dus dat je voldoende op voorraad hebt en promoot je producten ook op Facebook en Instagram. Dankzij de heerlijke kerstsfeer die je in de salon hebt gecreëerd, zullen je producten zeker goed verkopen!

Cadeaus 

Veel nagelstylisten geven hun klanten een presentje met kerst. Je hebt natuurlijk ontzettend veel opties en dat maakt het moeilijk om te kiezen. Als je veel klanten hebt, kan zoiets al snel hoog in de kosten lopen. In plaats daarvan kan je ervoor kiezen om een monster van een product te geven dat je in de salon verkoopt. Op die manier kan je de bijverkoop in de salon bevorderen. Geef bijvoorbeeld een proefpakketje nagelriemolie of handcrème en pak deze leuk in. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.