Maak je eigen waterdecals

Waterdecals maken

Waterdecals zelf maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Waterdecals zijn als het ware een soort stickers die je als nail-art kunt gebruiken. Door het papiertje in het water te leggen, weekt het ontwerp los. Je kan de decal vervolgens op de nagel plaatsen. Wie zelf een mooi ontwerp in gedachte heeft, kan hier zelf mee aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een printer en het juiste papier.

Waterdecals maken

Voor het maken van waterdecals kan je gewoon je thuisprinter gebruiken. Je hebt wel speciaal papier nodig en gaat in dat geval het liefst voor doorzichtig (blank) papier. Op die manier krijg je uiteindelijk ook een doorzichtige decal zonder witte achtergrond. Wanneer je niet netjes hebt geknipt is dat dus minder erg.  

Printer

Het papier waar je op gaat printen bestaat uit verschillende lagen. Er is bijvoorbeeld een printlaag en een suikerlaag. Die suikerlaag zorgt ervoor dat de decal in het water loslaat van het papier en op die manier op de nagel geplaatst kan worden. Bij de aanschaf van het juiste papier moet je nagaan wat voor printer je hebt. Bij een inktjetprinter heb je ander decalpapier nodig dan bij een laserprinter. Heb je een inktjetprinter? Dan moet het papier na het printen en voor het weken in het water ingespoten worden met liquid decal film, maar blanke nagellak werkt ook. Wanneer je dit niet doet, loopt de inkt er van af.

Lees ook:

Papier 

Het maken van waterdecals is niet meer of minder dan het printen van een ontwerp op het juiste papier, maar er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn. Houd er rekening mee dat je printer geen wit kan printen. Je kan dus alleen gekleurde of zwarte ontwerpen printen. Het is goed om te weten dat het vel een voor- en achterkant heeft. Het is dus belangrijk dat je het papier op de juiste manier in de printer plaatst. Let hier goed op want je printer kan hierdoor kapot gaan.

Ontwerp

Wil je waterdecals gaan maken? Ga op zoek naar leuke afbeeldingen op internet of maak zelf een leuk ontwerp. Kopieer de afbeelding en maak een word-bestand aan. Plak de afbeelding in een document en verklein deze tot het formaat van een nagel. Vervolgens is het vaak een beetje passen en meten om het juiste formaat te vinden. Print een aantal voorbeeldjes uit op normaal papier om dit te testen. Je wil geen papier verspillen dus het is verstandig om gelijk een document te maken voor een volledig transfervel. 

Gebruik 

Wanneer je dit een aantal keer hebt getest, kan je het definitieve ontwerp op een transfervel drukken. Laat het papier even drogen en spuit het vel in met liquid decal film of gebruik blanke topcoat. Laat dit vervolgens drogen en je ontwerpen zijn klaar voor gebruik. De decals zijn op dezelfde manier te gebruiken dan de decals die je normaal gesproken koopt bij de groothandel. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

 1. een goede middag, ik ben een model bouwer van mininatuur trucks in de schaal !:50
  ik wil graag mijn eigen decails gaan maken:
  vragen< weten jullie of hebben jullie hier ook software voor en welke printer heb ik nodig

 2. Hallo Gerard,

  In het artikel kan je lezen hoe je waterdecals kan maken voor de nagels. We weten niet of hier verschillen in zitten voor miniatuurtrucks. In ieder geval is er geen speciale software of printer nodig, afgezien van de specificaties die je in het artikel kan lezen.

 3. Wanneer je dit een aantal keer hebt getest, kan je het definitieve ontwerp op een transfervel drukken. Laat het papier even drogen en spuit het vel in met liquid decal film of gebruik blanke topcoat
  Vraag: waar koop je de transferbellen?
  Waar koop je de liquide decal film?
  Waar koop je de topcoach?

 4. Hallo,
  Ik wil zelf decals gaan maken maar geraak niet wijs uit welk papier ik juist nodig heb.
  Heb je tip welke het beste is?

  Alvast bedankt!

Reacties zijn gesloten.