Perfecte zomer: zet het seizoen in om de perfecte foto te maken

zomer nagels

Miranda Koevoets is een Personal Brand Fotograaf. Met de focus op de beauty & lifestyle branche helpt Miranda vrouwelijke ondernemers visueel op de voorgrond te treden en impact te maken bij jouw doelgroep. Dit keer schrijft Miranda over het maken van mooie foto’s in de zomer.

De foto’s in dit artikel zijn studiofoto’s:

Je bent druk in de salon. Foto’s maken doe je tussendoor. Hoe fijn is het als je dat niet meer tussendoor hoeft te doen? Plan eens een keer een tijd vrij in je agenda en maak foto’s in en buiten de salon. Dit kun je gewoon met daglicht doen. Kijk waar het licht vandaan komt en kijk wat het effect is op het beeld en pas eventueel je set-up wat aan.

Je kunt hierbij gebruik maken van de verschillende lichtomstandigheden. Hou je meer van harde schaduwen, maak dan foto’s in direct zonlicht wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Hou je meer van zacht licht dan is een bewolkte dag perfect om foto’s te maken of zoek wat meer de schaduw op. Wil je je foto’s een touch-up geven, dan kun je gebruik maken van de Adobe Lightroom App. Je kan deze applicatie gemakkelijk en gratis installeren op je telefoon om foto’s na te bewerken.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Kleurrijke beelden

Mooie nagels zijn veel meer dan alleen mooie nagels. Het zorgt voor zelfvertrouwen, geeft een extra uitstraling bij je outfit. Geef je foto’s extra swung door juist tijdens de zomer vrolijke kleurrijke beelden te schieten. Op socials zien we vaak de mooiste creaties in onze feed. Vaak met alleen de handen in beeld. Met een paar kleine tips creëer je een aantrekkelijk beeld.

In mijn gedachten lig ik op een ligbedje op een Caraïbisch strand met een kleurrijke cocktail in mijn hand. Zie jij het voor je? Gebruik je lifestyle om foto’s te maken van de nagelcreaties die je maakt.

Zomaar een paar ideetjes waarbij de handen prominent in beeld komen:

  • Stop je zonnebril in je strandtas
  • Proosten met vriendinnen op een terras
  • Hangend op de rand van het zwembad
  • Een boekje lezen op het strand
  • Zonnebril opzetten
  • Hoedje dragen
  • Op blote voeten door het zand lopen

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Vraag ook aan je klanten om vakantie foto’s met hun nagelcreaties in beeld te delen. Bijvoorbeeld met een lekkere cocktail in de hand en de zee op de achtergrond.

Benieuwd hoe jouw feed er deze zomer uit ziet!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.