Voorbereiden op kerst in de nagelstudio

kerst nagelstudio

Kerst is vaak één van de drukste periodes in de nagelstudio. Zeker als je er zelf ook even tussenuit gaat om de feestdagen te vieren, kan de drukte flink oplopen. Hoe kan je je het beste voorbereiden op de kerstdrukte? En hoe maak je deze behandeling overgetelijk voor jouw klanten?

Inspiratie

Allereerst is het belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Kijk rond op Facebook, Instagram en Pinterest en oefen met verschillende designs. Je kan voorbeelden op tips in je salon presenteren en je kan klanten ook laten weten welke kleuren gellak er in deze periode het meest worden gekozen. Haal die glitters maar uit de kast en zorg dat je voldoende producten in huis hebt om jouw klanten te verassen. Bekijk ook deze 66 inspirerende kerstnagels voor 2022.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Productverkoop

Daarnaast is dit ook de periode dat er natuurlijk flink wat cadeaus worden verkocht. Vergeet niet om de producten die jij in de salon verkoopt te promoten bij je klanten. Koop voldoende voorraad in, denk aan leuke acties en promoot de producten via verschillende kanalen. Je kan er ook voor kiezen om een leuke grabbelton op je tafel te plaatsen met leuke acties. Bijvoorbeeld met leuke kortingsacties op producten om het interessanter te maken. 

Kerstsfeer

Maak de behandeling in de salon extra leuk door jouw salon in kerstsfeer te hullen. Maak gebruik van leuke decoratie-items en zet de radio op Skyradio, ‘the christmas station’, voor extra sfeer! 

Behandelingen

Heb je er al aan gedacht om het aanbod aan behandelingen aan te passen op deze bijzondere periode? Bied bijvoorbeeld een winterse spa manicure aan. Zeker in de wintermaanden hebben veel klanten last van droge handen en zijn zij gebaat bij een spa manicure. Denk ook aan een leuk extraatje tijdens de behandeling zoals een lekkere chocolademelk met slagroom.

Presentje

Veel nagelstylisten geven hun klanten rond de feestdagen een presentje om klanten te bedanken voor het afgelopen jaar. Dit hoeft niet groots te zijn, maar het geeft toch net een persoonlijk tintje aan de behandeling. Je kan er ook voor kiezen om een sample te geven van een product dat je in de salon verkoopt. Op die manier kan je indirect jouw producten promoten. 

Denk aan jezelf

Vergeet ook niet om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze drukke periode. Plan voldoende rustmomenten in en geef jezelf een keer wat extra cadeau. Boek bijvoorbeeld een massage voor aanvang van de drukke periode zodat je met soepele spieren deze periode tegemoet gaat. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.