Zomer in de salon: hoe maak je het aangenaam?

zomer salon

In de zomerperiode kan jij jezelf helemaal uitleven met felle kleuren en vrolijke nail-art. Ontzettend leuk, maar wat nou als de temperaturen boven de 25 of zelfs boven de 30 graden stijgen? Het is goed om extra maatregelen te treffen bij deze temperaturen. Niet alleen voor het comfort van jezelf en je klant, maar ook om goed te kunnen werken. De gel kan immers uit gaan lopen en acryl hardt in no-time uit.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om airconditioning in de salon te plaatsen, maar dit is op korte termijn niet altijd mogelijk. Daarnaast is het vaak een flinke investering. Met een paar simpele oplossingen kan je het gemakkelijk aangenamer maken in de nagelstudio. Dit geldt ook voor nagelstylisten die ambulant werken. Zo kan je het voor jezelf aangenamer maken door lichte kleding van katoen te dragen en aan de schaduwkant van een huis te werken.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Tropenrooster

Voor zowel ambulante nagelstylisten als nagelstylisten die aan huis of in een bedrijfspand werken, geldt dat je een tropenrooster kan toepassen. Dat houdt in dat je minder afspraken plant op de warmste momenten van de dag. Als compensatie kan je afspraken vroeg in de ochtend of later op de dag plannen. Met extreme temperaturen is het goed om voldoende pauzemomenten voor jezelf in te lassen.

Wanneer het in de avond of in de ochtend nog koel is, kan je de ruimte ventileren door ramen en deuren open te plaatsen. Op die manier komt er weer koude lucht in de ruimte. Tijdens werkuren kan je ventilatoren plaatsen om het comfortabeler te maken voor jou en de klant. Om de warmte buiten te houden, kan je zonwering plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een rolluik. Buitenzonwering heeft meer effect dan binnenzonwering.

Voldoende drinken

Naast de tips om je salon lekker koel te houden, is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Drink voldoende en zorg ervoor dat ook je klanten voldoende kunnen drinken. Geef bij voorkeur goed gekoeld water en serveer dit eventueel met ijsblokjes. Als je een extra service wil bieden, kan je ook een verkoelende drankje maken met bijvoorbeeld citroen, limoen of pepermunt.

Ook de producten in de nagelstudio kunnen vaak niet goed tegen extreem hoge temperaturen. Nagelproducten bewaar je bij voorkeur op kamertemperatuur. Het is daarom goed om te overwegen of je in de toekomst toch een airconditioning wil aanschaffen. Je kan er ook voor kiezen om producten bijvoorbeeld in een wijnkoelkast te plaatsen. De temperaturen moeten niet te laag worden en daarom doe je er verstandig aan om deze niet in een ‘gewone’ koelkast te plaatsen.

Nagelproducten

Wanneer je met gel werkt, kan je er bij hoge temperaturen voor kiezen om met een niet lopende gel te werken. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om het product te bewerken. Het loopt dan niet, of minder snel, in de nagelriemen. Houd er ook rekening mee dat de hittereactie in de lamp extremer kan zijn. Je kan dit verminderen of voorkomen door de klant haar hand eerst voor de lamp te laten plaatsen of door gebruik te maken van de low-heat modus indien je lamp hierover beschikt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.