Vakjury maakt shortlist Nail Technician 2023 Award bekend  

 De Vakjury van de Nagelstudio Awards heeft een shortlist in willekeurige volgorde samengesteld. We zijn positief verrast door de vele, creatieve inzendingen. De Professional Nail Technician 2023 award wordt op dinsdag 13 juni uitgereikt tijdens de award uitreiking bij CitySense in Utrecht.

Nagelstylisten konden zich in april aanmelden voor de Vakjury Award van de Nagelstudio Awards. De award staat los van de publieksverkiezing. De vakjury is samengesteld door Nailed It Magazine en bestaat uit Mariana van der Zanden, Nancy Janssen en Annebelle Nooteboom. Hier lees je alles over de vakjuryleden. 

Shortlist

Op de shortlist staan de vijf kanshebbers voor de Nail Technician Awardvan 2023. Hieronder – in willekeurige volgorde – de shortlist waar we allemaal lang op hebben gewacht! 

Zoe Nails – Golden Opium – Salon SanTari – House of Nails – La Rêve Chique

De winnaars (1, 2 en 3) worden tijdens de Award uitreiking bekendgemaakt. 

Beoordeling

De Vakjury heeft bij de beoordeling van de inzending naar verschillende punten gekeken. Zwaarwegende onderdelen waren professionaliteit, vakmanschap, hygiëne en de presentatie via website, socials en de videopitch. Aangezien we niet alle aanmelders persoonlijk van feedback kunnen voorzien, zetten we hier op een rijtje wat ons in het algemeen is opgevallen aan de aanmeldingen. 

Nail Technician 2023 

De Vakjury heeft vooraf een checklist opgesteld op basis van algemene professionaliteit, veilig en verantwoord werken, ondernemerschap en innovatie en productkennis en creativiteit. Daarbij vonden we het onder andere belangrijk bij de selectie dat een professionele nagelstylist overweg kan met meerdere systemen, een salon heeft met een aparte opgang en zich goed profileert middels een website en social media. 

Andere belangrijke punten die ons opvielen:

  • Een deel van de aanmelders had ook een eigen merk of verkocht producten. Er was vaak geen aparte pagina of duidelijk onderscheid voor de salon. 
  • Ook was er soms geen goed werkende website, soms was deze verouderd of werkten linkjes niet goed. Bij een enkeling was de website niet in de Nederlandse taal. 
  • We keken ook naar de profilering op social media. Daarbij vonden we het belangrijk dat de nagelstylist zichzelf en niet alleen haar diensten profileert. Ook vinden we het onderscheid tussen privé en zakelijk belangrijk.
  • Ook viel het ons op dat bij een aantal aanmeldingen de motivatie ontbrak en dat er geen social media links zijn ingevuld.

Hygiëne en kwaliteit

Uit de aanmeldingen – en later de videopitches – viel ons op dat het niveau bij de Vakjury Awards erg hoog lag! De stylisten die zich hebben aangemeld, hebben kwaliteit en hygiëne stuk voor stuk hoog in het vaandel staan. Over het algemeen waren we verrast door de creatieve inzendingen, het vakmanschap en het enthousiasme waarmee nagelstylisten hun werk uitoefenen. 

Kortom, we kijken terug op een geslaagde editie! We hopen je te ontmoeten tijdens de uitreiking van de award en kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar. 

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.