Verlichting in je salon

verlichting salon

Evelien Bijkerk is interieurontwerper en styliste. Sinds begin dit jaar is ze het gezicht achter Eefs woonstijl. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als styliste bij het inrichten van winkels. Evelien zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven over interierieurinspiratie voor je salon voor Nailed it magazine. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer doet? Volg haar op Facebook of InstagramDit keer schrijft Evelien over verlichting in de salon.

In de vorige blogs heb ik het gehad over sfeer en beleving in je salon. Deze keer wil ik jullie graag inspireren als het gaat om verlichting in je nagelsalon. Verlichting is naast sfeergevend natuurlijk ook van groot praktisch belang. 

Welke verlichting kies je? En op welke plek zodat je er optimaal gebruik van kunt maken?

Om te beginnen is het verstandig om te kiezen voor een goede basisverlichting voor de ruimte. Belangrijk is om vooraf te bedenken op welke momenten deze basisverlichting gebruikt wordt. Als je voornamelijk in de avonduren werkt of als jouw nagelstudio geen ramen voor daglicht heeft, is deze basis extra belangrijk.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Tip 1: Kies voor een goede verdeling van basis verlichting in dezelfde sterkte

Je kunt denken aan spotjes die je kunt dimmen, als deze verdeeld zijn over het plafond van de ruimte, zorg je ervoor dat je overal dezelfde intensiteit hebt qua verlichting. 

Op de tweede plaats is extra licht op je werkplek erg praktisch. Op die manier kan je veel preciezer werken omdat je de handen en nagels van je klant goed ziet. Het is verstandig om hierbij te kiezen voor een type lamp, die flexibel is. Zodat jij zelf de exacte stand kunt bepalen, zodat het tijdens jouw werkzaamheden functioneel is. Daarnaast kan je deze lamp ook gebruiken om betere foto’s te creëren van je werk.

Tip 2: wit licht

Kies in dit type lamp altijd voor wit licht. Er zijn verschillende soorten lampjes verkrijgbaar die je in de armatuur van de lamp van jouw keuze kunt bevestigen. Wit licht zorgt voor de meeste “kleurechte” beleving van de kleuren nagellak die jij aan je klanten adviseert. Zeker in salons zonder daglicht is deze tip van groot belang. Licht kan kleuren heel anders maken. 

Tot slot kun je nog kiezen voor sfeerverlichting. Door middel van sfeerverlichting kun je extra sfeer geven aan jouw nagelstudio. Sfeerverlichting is altijd zwakker als basis en werkverlichting, denk hierbij aan lampenkappen boven een toonbank, wandlampjes, spotjes in een nisjes om producten uit te lichten of een vloerlamp in een hoekje waar jouw klanten even kunnen wachten.   

Op de verschillende afbeeldingen bij deze blog kun je voorbeelden zien van hoe sfeerbepalend verlichting en het type lamp kan zijn. 

Tip 3: stijl

Kies de armaturen van zowel de werk als de sfeerverlichting in een stijl die past bij jouw salon. Door te kiezen voor herhaling van materiaal of kleur van andere elementen in je salon zorg je voor eenheid en rust.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.