Vijf tips voor een praktische indeling van je nagelsalon

nagelsalon inrichting studio bijgesneden

Moeite met het indelen van jouw salon? Klanten moeten zich niet alleen op hun gemak voelen, maar de ruimte moet ook nog eens praktisch ingedeeld zijn. Want zeg nou zelf, wat is er vervelender dan constant op te moeten staan om het juiste product te pakken? Een praktische indeling zorgt dat je meer klanten kan behandelen en zij tevreden de deur uitgaan. We geven je vijf tips voor een praktische indeling! 

Laat je inspireren

Misschien wil je de salon opnieuw indelen of begin je bij nul. Het is goed om van tevoren op zoek te gaan naar inspiratiebronnen. Maak een moodboard van verschillende elementen en geef er je eigen draai aan. Een fijne inspiratiebron is Pinterest. Via dit kanaal kan je gemakkelijk zoeken naar leuke ideeën en maak je gemakkelijk een moodboard aan.
1
2
3

Probeer het uit

Wanneer je eenmaal een idee hebt van de inrichting kan je beginnen met proberen. Ga eens in de lege ruimte staan en geef met tape op de vloer aan waar alles komt te staan. Op die manier krijg je er meer gevoel bij. Kan de klant nog gemakkelijk bij de behandeltafel komen? Heeft de gellak op deze manier geen last van zonlicht? Staat het dichtbij genoeg? Denk na over alle elementen van je salon.

Uiteraard kan je het ook ‘in het echt’ uitproberen. Heb je de salon een indeling gegeven, maar ben je niet tevreden? Ga gewoon eens een middagje aan het schuiven en je merkt vanzelf wat goed en praktisch voor jou voelt.

De ruimte

Misschien heb je een grote ruimte, maar veel nagelstylisten werken in een kleine kamer of salon. Het is dan belangrijk om goed om te gaan met de ruimte. Heb je geen wachtkamer? Misschien kun je wel een leuk zitje installeren in de hoek van je salon. Daarnaast is het goed om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Zo oogt je salon veel groter en ontstaat er geen rommel. Om een kleine ruimte groter te laten lijken, kan je kleuraccenten toevoegen. Verf een muur bijvoorbeeld blauw, paars roze of groen!

Wanneer je geen ruimte hebt voor een balie, kan je ook een ander meubel plaatsen. Dit ‘statement’ meubel geeft een ruimtelijk effect en kan bijvoorbeeld een simpel salontafeltje zijn.

4

Ordenen

Eenmaal ingericht kan je alsnog de structuur uit het oog verliezen. Zorg er daarom voor dat je ook aan de indeling van producten denkt. Koop sorteerbakjes bij de groothandel of wandel eens door de Action. Denk ook aan het sorteren van je nail-art. Koop een map voor visitekaartjes en sorteer je nail-art gemakkelijk. Op die manier kunnen je klanten er ook doorheen bladeren en raak je niets kwijt.

Creatief

Vergeet vooral niet om overal je eigen draai aan te geven. Op die manier maak je de salon echt ‘eigen’. Maak vooral gebruik van Pinterest en laat je inspireren door leuke voorbeelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande voorbeelden?

5
6
7
8
9
Hoe zorg jij voor een praktische, fijne indeling voor de salon? Deel het hieronder in de reacties!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Ik gebruik de liggende kruidenrekjes van Ikea om mijn potjes gekleurde acryl, glitters etc in de lades op te bergen. Werkt perfect want in 1 oogipslag zie je welke kleur je miet pakken. Dus keurig gesorteerd en opgeruimd.

Reacties zijn gesloten.