Voorjaar in de nagelstudio

voorjaar nagelstudio

Evelien Bijkerk is interieurontwerper en styliste. Sinds begin dit jaar is ze het gezicht achter Eefs woonstijl. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als styliste bij het inrichten van winkels. Evelien zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven over interierieurinspiratie voor je salon voor Nailed it magazine. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer doet? Volg haar op Facebook of InstagramDit keer schrijft Evelien voorjaar in de nagelstudio.

Tijdens de seizoenen veranderen de kleuren en de modetrends. Veel van jouw klanten zullen in het voorjaar ook kiezen voor pastel of frisse kleuren gellak, terwijl ze in het najaar juist vaker zullen kiezen voor wat donkerdere tinten. In de vorige column heb ik iets verteld over de klantbeleving door middel van je salon en wat je hier zelf aan kunt bijdragen onder andere door kleurgebruik. Deze keer wil ik jullie graag wat inspiratie geven over hoe je je salon qua styling klaar kunt maken voor dit voorjaar.  

De kleurkeuzes die je hebt gemaakt voor de wanden en meubels in je salon vormen de basis. Dit ga je natuurlijk niet ieder seizoen aanpassen. Wel wil je je klant graag inspireren met kleurcombinaties. Misschien kan het je klant op het idee brengen voor de aanschaf van een nieuw product of geeft het de doorslag om voor die supergave nieuwe kleur te kiezen.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Bloemen

Daar kun je op inspelen doormiddel van inrichting en styling van je salon. En heel fijn, dit hoeft helemaal geen kapitalen te kosten. Eén van de simpelste manieren is een accent met bloemen en planten. Er is een enorme keuze in kleuren en soorten bloemen, zowel echt, als droogbloemen en tegenwoordig kun je ook hele mooie zijde bloemen vinden. Het voordeel van zijde en droogbloemen is dat je er maar eens per seizoen aandacht aan hoeft te geven.

Fotolijsten

In iedere salon vind je wel een hoekje waar je een paar fotolijsten op kunt hangen. Mijn tip? Houd de kleur van de lijsten neutraal en passend binnen het kleurenpallet wat jij gekozen hebt voor jouw salon als basis. In die lijsten kun je per seizoen wisselen met sfeerplaatjes, mooie inspirerende foto´s, reclamemateriaal of misschien zelfs voorbeelden die jij zelf hebt gemaakt en waar je mooie foto´s van hebt kunnen maken.

Herhaling

Zoals ik de vorige keer ook al beschreef, is herhaling de succesformule. Dus kies jij dit voorjaar als accent de kleur lila, laat deze kleur dan ook op verschillende plekken in je salon als accent en detail terugkomen. Dit zorgt voor rust en voor dat themagevoel wat je graag wilt.

Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door een vast item op je werktafel, zoals een plateau voor je gereedschap of gellak per seizoen te kiezen in de accent kleur naar keuze.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.