Welke betaalmethoden zijn er voor mijn nagelstudio?

betaalmethoden nagelstudio

Tegenwoordig wordt er steeds minder met brief- en muntgeld betaald. Niet zo gek dus dat je als nagelstylist wil bekijken welke andere betaalmethoden je kan gebruiken voor de nagelstudio. Klanten zijn het namelijk gewend om op steeds meer plekken te betalen met pinpas of met hun smartphone. Hieronder vind je voorbeelden van de verschillende betaalmethoden en welke voor- en nadelen het jou als nagelstylist biedt.  

Veel mensen hebben tegenwoordig geen contant geld meer op zak. Het kan zo zijn dat klanten speciaal voor de behandeling moeten gaan pinnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieve betaalmethoden voor de nagelstudio. Zo kan een mobiel pinapparaat in de salon een extra service richting je klanten zijn. Voor jezelf kan het fijn zijn om minder contant geld in de salon te hebben. Op die manier hoef je minder vaak geld te storten en is je werkomgeving veiliger.

Lees ook:

Een pinapparaat heeft echter ook nadelen. Zo’n apparaat kan namelijk erg prijzig zijn. Wanneer je een kleinschalige salon hebt, is het misschien niet de moeite om speciaal hiervoor een pinapparaat aan te bieden. Uiteindelijk zal je dit door moeten berekenen aan de klant. Wil je dit liever niet? Dan kan je aan de klant uitleggen dat je alleen contante betalingen accepteert en hierdoor de prijzen niet hoeft te verhogen. 

Mobiel pinapparaat 

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goedkopere alternatieven. Een pinapparaat was voorheen een flinke investering van 500 tot 1000 euro. Verschillende aanbieders en banken hebben nu een kleine variant waarmee de klant een pinbetaling in de salon kan doen. Zo’n mobiele variant werkt vaak met een eenmalige aanschaf en een percentage per transactie. Daarnaast zijn er ook varianten waarbij je een maandelijks bedrag moet betalen en daar bovenop de transactiekosten.

Wanneer je een zakelijke bankrekening hebt, doe je er goed aan om bij je bank te informeren wat de mogelijkheden zijn van een mobiel pinapparaat. Onder meer Rabobank, ABN Amro en ING hebben een mobiel systeem. Je smartphone werkt in veel gevallen als ‘kassa’. Hier toets je namelijk het bedrag in. Afhankelijk van de aanbieder werkt het apparaat met internet of bluetooth.  

Daarnaast zijn er verschillende andere aanbieders. De meest bekende zijn SumUp en iZettle. Bij deze aanbieders betaal je eenmalig voor het apparaat en vervolgens een percentage per transactie. Er gelden verder geen vaste kosten per maand. Een groot voordeel voor de kleinere salons. Wanneer je geen behandelingen hebt staan, betaal je dus ook niet aan een abonnement. 

Zakelijk betaalverzoek 

Een derde optie is het betaalverzoek. Een bekende variant is de app ‘Tikkie’ van de ABN Amro, maar andere banken bieden deze optie vaak ook aan. Met deze app stel je eenmalig je bankrekeningnummer en andere gegevens in. Vervolgens kan je onbeperkt betaalverzoeken sturen via Whatsapp, e-mail of een ander communicatiekanaal.  Je kan de klant ook een QR-code laten scannen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden tenzij je de app zakelijk gebruikt. Aanbieders rekenen een vast bedrag per transactie.

Een nadeel van het betaalverzoek is dat de klant minder snel geneigd is om in de salon zelf te betalen. Zo kan het gebeuren dat de klant te laat of helemaal niet betaald. Bedenk dan ook goed of deze manier van betalen voor jou goed werkt. Maak duidelijk dat betalingen altijd in de salon voldaan moeten worden. Je kan er ook voor kiezen om in plaats daarvan een mobiel pinapparaat aan te schaffen.

Kortom, er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven betaalmethoden voor de nagelstudio. Weet je niet goed welke keuze het beste bij jou past? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en maak een berekening. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel pintransacties je per maand verwacht. Op die manier krijg je inzicht in welke methode voor jou het meest voordelig is. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.