Whatsapp Business voor jouw nagelstudio

Whatsapp Business nagelstudio

“Pling, pling”, zit je net rustig op de bank na een lange werkdag, appt een van je klanten omdat er een nagel is afgebroken. Of misschien ben je ’s avonds na tienen zelfs nog nieuwe afspraken aan het inplannen omdat je klant een WhatsApp stuurt. Wist je dat er een hele makkelijke oplossing is voor dit probleem? Door WhatsApp Business te installeren, kan je privé en werk gemakkelijk gescheiden houden en jouw werk wegleggen wanneer je maar wil.

We schreven al eerder een artikel over het behouden van de balans tussen werk en privé. WhatsApp is een belangrijke speler op dit gebied. Veel nagelstylisten gebruiken hun privé telefoonnummer ook om afspraken in te plannen met klanten. Wanneer je buiten werktijd om nog veel berichten krijgt, sta je nooit helemaal ‘uit’. Je bent constant bezig met je werk als nagelstylist en het is soms lastig om dit te combineren met je privéleven.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Dual sim

WhatsApp Business is een fijne oplossing voor jouw nagelstudio. Dit platform is namelijk speciaal gemaakt voor zakelijk gebruik. Je moet er wel rekening mee houden dat je WhatsApp Business alleen kan combineren met je privé WhatsApp als je gebruik maakt van twee simkaarten. Op een telefoonnummer kan je namelijk niet meerdere WhatsApp-accounts registreren. Tegenwoordig hebben erg veel telefoons een dual sim. Dat houdt in dat je twee simkaarten in een apparaat kan plaatsen.

Als je een tweede simkaart voor je nagelstudio aanschaft, kan je gemakkelijk het contact met je klanten scheiden van je privécontacten. Je kan er zelfs voor kiezen om de simkaart buiten werktijden ‘uit’ te zetten waardoor je niet gestoord wordt tijdens je vrije dag. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een tweede telefoon om daar vervolgens WhatsApp Business op te installeren, maar dit is vaak erg onhandig omdat je twee telefoons bij je moet dragen.

Voordelen WhatsApp Business

WhatsApp Business heeft een aantal voordelen ten opzichte van de reguliere versie. Zo kan je klanten buiten openingstijden automatische berichten sturen. In dit bericht kan je bijvoorbeeld vermelden wat de openingstijden zijn en dat klanten ook via de website een afspraak kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken. Klanten kunnen op die manier meer informatie vinden zoals je website, e-mailadres, de locatie van je salon en openingstijden.

Wanneer je veel klanten hebt, is het vaak een hele opgave om afspraken in te plannen. Je kan overwegen om met een online planner te gaan werken. Wil je dit niet? Dan heeft WhatsApp een handige functionaliteit waarbij je labels aan chats mee kan geven. Dat houdt in dat je contacten kan organiseren op bijvoorbeeld ‘nieuwe klant’, ‘gellak’ etc. Op die manier kan je gemakkelijker het overzicht bewaren in je klantenbestand en chats.

 WhatsApp Business installeren

Overweeg je om aan te slag te gaan met WhatsApp Business? Dan kan je deze app gemakkelijk downloaden via de App Store voor iOs-gebruikers en in de Google Play Store voor Androidtelefoons. Vervolgens moet je jouw account verifiëren door je telefoonnummer in te voeren. Je ontvangt een sms ter verificatie. Na de aanmelding kan je een profielfoto, bijvoorbeeld een foto van je logo, salon of een mooie set, uploaden. Daarnaast kan je bedrijfsinformatie invoeren voor je klanten. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.