Zo richt je de nagelstudio praktisch en sfeervol in

nagelstudio praktisch en sfeervol

Een praktisch ingerichte werkruimte zorgt voor overzicht en rust. Dat geldt natuurlijk ook voor de nagelstudio. Wanneer er overal potjes met glitters, voorbeeldtips en andere producten staan, raak je al snel het overzicht kwijt. Maar hoe kan je de nagelstudio nou praktisch en sfeervol inrichten? We geven je een aantal tips voor de inrichting van jouw salon.

Allereerst is het belangrijk om te investeren in een werktafel en een goede stoel. Een stoel met wieltjes kan praktisch zijn omdat je jezelf soms moet verplaatsen om bijvoorbeeld materialen te pakken of om de handen van de klant te draaien. Daarnaast is het fijn om een in hoogte verstelbare stoel te hebben. Wanneer je knieën en bekken een rechte lijn van 90 graden vormen zit je op de juiste hoogte.

Nog meer interessante artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

De werktafel 

De werktafel moet groot genoeg zijn om je materialen op te stallen, maar klein genoeg om de afstand tussen jou en de klant op een comfortabele manier te overbruggen. Je kan ervoor kiezen om een los keukenblad te kopen bij een woonwinkel of een bouwmarkt. Deze hebben over het algemeen een fijne breedte om mee te werken. Hier kan je vervolgens kastjes met laden onder monteren voor voldoende kastruimte. Op die manier kan je alle producten uit het oog van de klant stallen.

Aangezien veel nagelstylisten een grote liefde hebben voor glitters, steentjes en andere producten heb je al snel meer kastruimte nodig. Allereerst is het goed om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te organiseren en te bekijken welke producten je niet gebruikt. Je kan deze bijvoorbeeld verkopen. Kom je toch ruimte te kort? Werk dan het liefste met dichte kasten of lades. Dit scheelt je een hoop stoffen tussendoor en het oogt netjes richting de klant.

Hygiëne 

Daarnaast is het handig om een centrale plek in te richten waar je gebruikte materialen kan ontsmetten en waar andere hygiëneproducten staan. Door dit in het zicht te plaatsen, geef je een signaal af aan de klant. Zij weet op die manier dat je de hygiëne serieus neemt. Zeker in deze tijd hebben klanten daar steeds meer oog voor. Als je een wat grotere ruimte hebt, kan je er ook nog voor kiezen om een gezellige wachtruimte in te richten met een tafeltje en een stoel. Plaats eventuele producten die je verkoopt in het zicht van de klant. 

Als alles netjes opgeruimd in kastjes en lades ligt, lijkt het misschien moeilijk om van jouw salon een sfeervolle plek te maken. Toch kan je de boel gemakkelijk opleuken. Je kan bijvoorbeeld een leuke plant plaatsen die zorgt voor extra zuurstof. Sommige nagelstylisten gebruiken ook geurkaarsen of geurbranders. Dit kan echter gevaarlijk zijn. In de nagelstudio werk je met licht ontvlambare stoffen. Ondanks het goed ventileren van de ruimte vormt dit een groot gevaar. Het is daarom beter om bijvoorbeeld met sfeerverlichting te werken. Of wat dacht je van waxinelichtjes op batterijen? Ideaal!

Posters en informatie

Daarnaast kan je klanten ook inspireren door een mooie, pakkende poster op te hangen in een mooie fotolijst. Je kan ook posters ophangen met nieuwe collecties en trends of informatie presenteren over de salon in een overzichtelijk wandbord. Extra sfeer kan je ook creëren door in te spelen op de seizoenen. Bijvoorbeeld tijdens kerst, maar ook tijdens halloween of pasen. Maak gebruik van decoraties en toon de nieuwste collectie met de kleuren van het seizoen. 

Kortom, ook wanneer je hygiënisch wil werken en de salon praktisch wil inrichten, zijn er tal van mogelijkheden. Probeer je werktafel altijd zo netjes en opgeruimd mogelijk te houden zodat deze gemakkelijk na iedere klant te reinigen en desinfecteren is. Voor de salon geldt verder; less is vaak more. Richt je salon bij voorkeur niet te druk in. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.