Energie besparen in de nagelstudio doe je zo!

energie besparen nagelstudio

De stijgende energie- en gasprijzen hebben een groot effect op Nederlandse en Belgische huishoudens, maar zeker ook op ondernemers. Waar je thuis nog de keuze hebt om de verwarming wat lager te zetten, is energie besparen in de nagelstudio lastiger. Je wil je klanten immers een comfortabele behandeling bieden. Wat kan je als nagelstylist doen om energie te besparen in de nagelstudio zonder in te leveren op comfort?

Simpel energie besparen in de nagelstudio

Alle kleine beetjes helpen, dus denk ook aan simpele maatregelen die je kan nemen. Ben je niet in de salon? Zorg dan dat de apparatuur niet alleen uit staat, maar ook dat de apparaten niet in de stand-by modus staan. Sommige apparaten in de nagelstudio verbruiken namelijk energie zonder dat je ze gebruikt. Denk aan je freesmachine, lampen, maar ook aan de computer, het koffiezetapparaat of de printer. Het voorkomen van sluipverbruik kan je zo’n 6 tot 8 procent aan stroom per jaar besparen. Voor een gemiddeld huishouden komt dit neer op maar liefst 200 euro per jaar.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Sluipverbruik voorkomen  

Om jezelf wat moeite te besparen, kan je ervoor kiezen om slimme stekkers te nemen. Deze verlengstukken stop je in het stopcontact en vervolgens kan je het stopcontact uitschakelen via een app op je telefoon. Handig en geen gehannes met stekkers en stopcontacten! Je bespaart nu niet alleen op je energierekening, maar je hebt ook meer mogelijkheden. Afhankelijk van het systeem kan je de apparaten op afstand aan en uit zetten, op bepaalde tijden uit en aan laten gaan en het verbruik per apparaat inzien. 

Een slimme stekker is ook nog een stuk veiliger omdat het bijvoorbeeld mogelijk brand kan voorkomen bij kortsluiting. Slimme stekkers worden ook wel smart plugs genoemd en zijn vaak te combineren of te koppelen aan andere slimme apparaten. 

WonenWonen

Ga voor LED

Hoewel veel nagelstylisten tegenwoordig gebruik maken van een LED lamp, zijn er nog steeds salons met UV-lampen om gel uit te harden. Het energieverbruik van een LED-lamp ligt vele malen lager dan dat van een UV-lamp. Daarnaast is een LED-lamp duurzamer. De lamp heeft meer branduren, een kortere uithardingstijd en een langere levensduur. Hier lees je meer over de verschillen tussen een LED- en UV-lamp. 

Energiezuinige apparaten

Sta je voor de keuze om een nieuw koffiezetapparaat te kopen? Of een nieuwe koelkast in de salon? Kijk goed naar het energielabel van nieuwe apparaten. Misschien kan je beter voor een ander apparaat gaan door de energielabels met elkaar te vergelijken. Zo kan je gemakkelijk energie besparen in je nagelstudio. Overigens is een koffiezetapparaat met bijvoorbeeld pads een stuk energiezuiniger dan een volledige machine met verschillende soorten koffie. 

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.