De 5 beste luchtzuiverende planten voor de nagelstudio

Luchtzuiverende planten nagelstudio

Als nagelstylist word je vaak langdurig blootgesteld aan chemische en vluchtige stoffen. Het gebruik van een goede afzuiging en voldoende ventilatie is dan ook heel belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten. Maar wist je dat je de luchtkwaliteit ook een handje kan helpen met het plaatsen van kamerplanten? We hebben de vijf beste luchtzuiverende planten voor de nagelstudio voor je op een rijtje gezet.  

Luchtzuiverende planten voor de nagelstudio

Het gebruik van luchtzuiverende kamerplanten wordt tegenwoordig ook vaak ingezet bij kantoorgebouwen. Het is inmiddels duidelijk dat ‘kantoorlucht’ vol ongezonde en zelfs giftige chemicaliën kan zitten. Dit kan leiden tot hoofdpijn, geïrriteerde ogen en klachten aan de luchtwegen. Een groene plant helpt niet alleen bij het zuiveren van deze lucht, maar staat ook nog eens leuk! 

Lees ook:

Kamerplanten met luchtzuiverende werking 

Naast het zuiveren van de lucht, kunnen planten ook de luchtvochtigheid binnenshuis verbeteren en CO2 effectief omzetten in zuurstof. Niet iedere plant heeft een luchtzuiverende werking. De NASA heeft in een uitgebreid onderzoek de beste luchtzuiverende planten op een rijtje gezet. Op nummer één staat de lepelplant, deze plant wordt ook wel de krachtpatser genoemd.

De krachtpatser filtert een groot deel van de chemische stoffen uit de lucht die binnenshuis voorkomen. De plant heeft weinig verzorging nodig en is dan ook ideaal om de nagelstudio te plaatsen. De chrysant staat op nummer twee en filtert onder meer benzeen en formaldehyde uit de lucht. Deze plant moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. De plant heeft dagelijks water nodig.

Kamerplanten voor donkere salons 

Een alternatief is de drakenbloedboom. Deze plant doet het namelijk prima in ruimtes waar weinig licht komt. Het is dus een fijne plant voor kleinere nagelstudio’s waar je UV-straling liever buiten de deur houdt als bescherming voor je producten. Ook de sansevieria heeft niet veel licht nodig. 

Op nummer vijf de klimop. Deze plant zien we vaak buiten in de tuin, maar de klimop doet het binnenshuis ook prima. De plant is goed in het opnemen van verschillende giftige stoffen die binnenshuis voorkomen. De luchtzuiverende werking van deze vijf planten is natuurlijk heel fijn, maar als je huisdieren hebt moet je goed opletten. Deze planten zijn namelijk giftig voor huisdieren wanneer zij hiervan eten. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.