Hoe start ik als nagelstylist?

start nagelstylist

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zie jij een beroep als nagelstyling wel zitten? De wonderen wereld van nagelstyling is prachtig, maar hoe kan je je voorbereiden op dit beroep? Als online magazine voor professionele nagelstylist hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet als je wil starten als nagelstylist. 

Oriëntatie 

Wanneer je wil starten als nagelstylist is het goed om research te doen. Vraag jezelf af of dit beroep echt bij je past. Nagelstyling draait namelijk niet alleen om het plaatsen van mooie nagels, maar het vraagt ook om een stukje ondernemerschap en een hoop creativiteit. Bekijk daarnaast welke mogelijkheden er zijn. Start je met een salon aan huis of wil je een pand huren? 

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Kennis 

Er zijn veel vrouwen die starten als nagelstylist door zelf aan de slag te gaan. Zij bekijken bijvoorbeeld video’s via YouTube en Instagram. Het is niet aan te raden om met zo’n basis je eigen nagelsalon te openen. Allereerst heb je namelijk ook kennis van de nagels nodig. Zorg dat je voldoende weet over de anatomie en de pathologie van de nagel. Dat houdt in dat je weet hoe de nagel in elkaar zit en welke nagelziektes je tegen kan komen. 

Een goede opleider

Wanneer je voor professionaliteit en kwaliteit wil gaan kan je daarom het beste kiezen voor een goede opleiding tot nagelstylist. Er zijn heel wat aanbieders van opleidingen in Nederland en België. Iedereen mag zichzelf zomaar opleider noemen en dat maakt het lastig om de juiste opleiding te kiezen. We raden je aan om een kijkje te nemen bij diverse opleiders en op basis van recensies een weloverwogen keuze te maken. 

Een goede start

Spreekt je nagelvak je na de opleiding aan en ben je van plan om aan de slag te gaan? Denk dan goed na over een juiste prijsberekening en het aantrekken van jouw doelgroep. Veel nagelstylisten zetten veel te laag in met hun prijs per behandeling waardoor ze later in de problemen komen. Lees daarom ook dit artikel over het berekenen van de juiste prijs

Veilig werken 

 Bij het vak nagelstyling komen ook heel wat overwegen op het gebied van gezondheid kijken. Zorg er dan ook vanaf de start voor dat je veilig werkt in je salon. Zo is het belangrijk om met veilige producten te werken. Je werkt immers op mensen en nagelproducten bestaan vaak uit chemische substanties. Meer over veilig werken met producten lees je hier. 

Oefenen

Na de opleiding ben je nog geen volleerde nagelstylist. Het vak leer je immers pas echt in de praktijk. Neem dan ook voldoende momenten om te oefenen en zorg voor voldoende nascholing. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en probeer in contact te staan met andere nagelstylisten. Alleen op die manier kan je goed bijblijven in het vak en jouw klanten de beste kwaliteit bieden. 

Meer weten? Bekijk ook de website van de Kamer van Koophandel voor meer informatie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.