Vier handige apps voor nagelstylisten

apps voor nagelstylisten

Met de juiste tools kan je niet alleen geld, maar ook tijd besparen. Een planningstool maakt het mogelijk om klanten zelf online een afspraak in te laten plannen. Handig voor jou én voor de klant! Er zijn ook apps die je kunnen helpen bij het verbeteren van je marketing. Dus welke apps zijn nou echt onmisbaar voor jou als nagelstylist? Nailed It Magazine heeft een aantal handige apps voor nagelstylisten op een rijtje gezet. 

Een planningstool of salonsoftware is vaak een abonnementsdienst. Wil je liever niet betalen voor het inplannen voor jouw klanten? Bijvoorbeeld omdat je maar een aantal klanten per maand behandeld? Dan zijn er een aantal apps die je op weg kunnen helpen. Colavosalon is een applicatie voor je telefoon die je gratis kan downloaden en gebruiken. Registreer je salon en stuur jouw klanten een boekingslink om een afspraak in te plannen. De klant hoeft zichzelf hiervoor niet te registreren of aan te melden. 

Nog meer interessante artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Colavosalon

Colavosalon is speciaal ontwikkeld voor professionals in de beautybranche. Met deze app kan je ook notities maken per klant. Handig als je bijvoorbeeld wil noteren welke kleuren gellak de klant al heeft gehad of als er speciale wensen zijn. Daarnaast kan je belangrijke informatie zoals openingstijden en de diensten die je biedt, kwijt op je persoonlijke pagina. Je kan klanten ook een herinnering sturen, verwelkomen met een kortingsbon of informeren over bijvoorbeeld corona door een sms-bericht te sturen via de app. 

Een kleine kanttekening bij deze app is dat deze uit het Engels is vertaald. Je moet soms tussen de regels doorlezen om te begrijpen wat er staat. De automatische sms-voorbeelden zijn ook uit het Engels vertaald. Het is daarom goed om deze vooraf goed te checken. Je kan de taal van de sms’jes eventueel wijzigen naar ‘Engels’, maar de applicatie zelf niet.

INCI Beauty

INCI Beauty is een app waarmee je gemakkelijk kan analyseren welke ingrediënten er in jouw producten zitten. Op de verpakking van nagelproducten worden de INCI-namen gebruikt. INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen die in cosmetica worden verwerkt. 

Deze informatie is voor jou als nagelstylist van belang wanneer je klant bijvoorbeeld een allergie voor bepaalde stoffen blijkt te hebben. Daarnaast is het goed om op de hoogte te zijn van de samenstelling van de producten waar je mee werkt. Met deze app kan je gemakkelijk bekijken welke ingrediënten jouw producten bevatten. 

Kleine kanttekening bij deze app is dat een groot deel van de nagelproducten niet te scannen zijn. Je kan de ingrediënten echter wel opzoeken in de database bij ‘search’. Je krijgt vervolgens meer informatie over bijvoorbeeld het doel van een specifiek ingrediënt en waar het over het algemeen voor wordt gebruikt.  

Canva 

Canva is een handige app om jouw marketing op poten te zetten. Met de basistemplates kan je gemakkelijk visitekaartjes, folders, flyers maar ook posters maken voor Instagram en Facebook. En wat dacht je van je prijslijst, kortingskaarten of cadeaubonnen? De app is te downloaden via je telefoon, maar voor alle functionaliteiten gebruik je het programma het beste via je desktop. 

Hanteer je eigen huisstijl en voer dit door in je sociale media en andere uitingen om herkenbaarheid voor jouw klanten te creëren. Canva is gratis te gebruiken, maar er is ook een premium-versie met meer functionaliteiten. Meer weten over Canva? Lees dan het artikel van Ingrid Vreijsen over Canva als designtool voor jouw salon.

Snapseed

Snapseed is een handige app om gemakkelijk je foto’s te bewerken. Je krijgt de verschillende mogelijkheden te zien in het basisscherm en ziet in een oogopslag wat je allemaal kan doen. Met een paar simpele klikken voeg je effecten en filters toe. Je kan daarnaast het formaat van je foto aanpassen of een collage maken door meerdere foto’s toe te voegen. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Lookgood.today is ook een gratis app in de appstore Voor boekingen en afspraakbevestiging.
    Absoluut voor kleine ondernemers zoals wij in dit vakgebied

Reacties zijn gesloten.