Problemen in de nagelstudio: laat je freesmachine op tijd nakijken

freesmachine nagelstudio

Wanneer je al langere tijd met de freesmachine werkt in de nagelstudio, zie je dit apparaat waarschijnlijk als je grote vriend. Je kan de behandelduur inkorten, kunt lichamelijke klachten voorkomen of verminderen en het is mogelijk om secuur werken. Maar wist je dat de nagelfrees ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft? Rico Blanchaert van Allure Beauty Shop is gespecialiseerd in het onderhoud van freesmachines voor nagelstudio’s. Aan Nailed It Magazine legt hij uit wat een servicebeurt is, waarom het belangrijk is en wat er wordt gedaan door de monteur.

Door verkeerd gebruik of het niet juist onderhouden van de nagelfrees, kunnen er problemen ontstaan met je apparaat. Dat is jammer, want de freesmachine is vaak kostbaar in de aanschaf en onmisbaar in de nagelstudio als je er eenmaal aan gewend bent. Om schade aan je toestel te voorkomen, kan je zelf het een en ander doen. Daarnaast is het van belang om de freesmachine regelmatig voor onderhoud naar de groothandel te brengen. “Helaas zijn er tegenwoordig veel verkopers die na de verkoop geen servicebeurten meer aanbieden voor freesmachines”, legt Rico uit.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Rico heeft veel ervaring met het onderhouden en repareren van freesmachines als eigenaar van de Belgische groothandel Allure Beauty Shop. De groothandel bestaat sinds 2004 en Rico belandde in het vak door zijn toenmalige vriendin. “Toen zij als nagelstylist een contactallergie ontwikkelde, kon ik me er niet bij neerleggen dat zij moest stoppen met haar passie. Na heel veel research kwam ik in contact met Tammy Taylor Nails.” Allure Beauty Shop is inmiddels invoerder van dit merk. “Zij hebben een complete hypoallergene acryllijn. Kort daarna zijn er merken bijgekomen omdat ik het beste uit alle systemen aan klanten wilde bieden.”

Lees ook:

Onderhoudsbeurt

Door zijn zoektocht, raakte Rico geïnteresseerde in contactallergie problematiek. “Ik kan bijna voor elk systeem een hypoallergeen alternatief aanbieden.” Daarnaast is hij gespecialiseerd in nail-art, maar ook de nagelfrees is hem niet onbekend. Wat je moet doen om je machine in optimale staat te houden? “Wekelijks onderhoud van een toestel is essentieel. Jaarlijks onderhoud door een servicemonteur is aan te raden. Je toestel wordt gemonitord en je bent op de hoogte van de status van het apparaat.” Tijdens een onderhoudsbeurt worden zowel handstuk als toestel ontmanteld en grondig stofvrij gemaakt. Alle slijtage onderdelen worden nagekeken op hun staat van dienst en eventueel vervangen.

Veel nagelstylisten kunnen hun frees maar moeilijk missen. “Maak gebruik van je jaarlijkse vakantie voor de servicebeurt.” Wanneer het toestel niet intensief wordt gebruikt, is een jaarlijkse onderhoudsbeurt niet nodig. Je kan dan kiezen om het toestel minder frequent te laten nakijken. Daarnaast is het belangrijk dat je als nagelstylist zelf het een en ander doet om de freesmachine in optimale staat te houding. “Ik zie regelmatig dat nagelstylisten het wekelijks onderhoud aan zich voorbij laten gaan waardoor onderdelen sneller vervangen moeten worden dan normaal.”

Risico’s

De risico’s van onjuist of niet tijdig onderhoud zijn groot. “Vijlstof is heel fijn en dringt overal door. Het legt een isolerende film op alle elektrische componenten van je unit.” Denk daarbij aan schakelaars, printbanen op de printplaat, draaiknoppen en aansluitpunten. Allemaal essentiële onderdelen om je freesmachine goed te laten werken. “Negeer je dat, dan  zal er een moment komen dat jij de tuimelschakelaar van je toestel wil aanzetten, maar dat de unit niet meer onder stroom komt.” Met regelmatig leest Rico dan ook op Facebookgroepen: ‘oei, mijn toestel is overleden en ik moet een nieuwe aanschaffen’. Dat is jammer, want “80% van deze toestellen is na een controle vaak nog jaren bruikbaar.”

Wist je dat een juiste omgang met de freesmachine en wekelijks onderhoud ook belangrijk zijn voor ene optimale conditie van je freesmachine? Lees het artikel over het onderhouden van je freesmachine in de nagelstudio.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.