Waarom laten klanten hun nagels doen?

redenen nagels

Zoveel mensen, zoveel wensen. Er zijn enorm veel redenen voor klanten waarom ze hun nagels willen laten doen door een nagelstyliste, en in welke soort, welke vorm of variant ze dat willen. Laten we eens kijken, waarom laten klanten eigenlijk hun nagels doen en welke manieren hebben we daarvoor? Door te kijken naar de redenen van potentiele klanten, kan je immers beter aansluiten bij hun behoeften.

Iedereen is verschillend

De reden voor het laten zetten van kunstnagels is voor iedereen verschillend. De een heeft van zichzelf broze(re) nagels die maar niet lang willen groeien of lang willen blijven en de ander vind het makkelijker, mooier of laat het voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of vakantie doen. Wat de reden ook is, kunstnagels geven de handen die mooie verzorgde finishing touch en verzorgde look.  

Veel vrouwen willen simpelweg dat hun handen en dus de nagels er mooi verzorgd uitzien. Daarom laten ze graag hun nagels door een professionele nagelstyliste verzorgen. Er zijn ook genoeg klanten te vinden die graag een stapje verder gaan en voor wie de nagels een wat extremere look mogen hebben. Dan is het vaak een uiting van persoonlijkheid of een fashion statement.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Nagelversteviging

Natuurlijk hoeft er niet altijd een set kunstnagels gezet te worden. Het is prima mogelijk om onder de gellak een nagelversteviging te plaatsen. Ideaal voor klanten die van nature al een mooie nagel hebben, of niet per sé een langere nagel willen maar wel mooi verzorgde nagels voor een langere periode willen hebben. Qua nail art kun je er ook heel creatief mee omgaan. Je kan er zoveel kanten mee op! Want met gellak kun je uiteindelijk ook variëren zoveel je wil, om voor iedere klant iets persoonlijks en unieks te maken.  

Rubberbase

Naast een gewone basecoat heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om rubberbase aan te brengen. De naam laat je al weten dat dit een wat rubberachtige vloeistof is. Het is een basecoat die steviger is dan normaal gesproken en waarmee je zelfs een beetje kan bouwen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij mensen die net wat meer versteviging nodig hebben dan een basecoat met een gellak en graag natuurlijke, korte nagels willen. Daarnaast staat het product bekend om de zeer goede hechting. Om die reden wordt het vaak gebruikt bij klanten met flexibele, breekbare en broze nagels. Het is een flexibel product en is vaak soakable. Je kan het ook toepassen wanneer er veel oneffenheden zijn in de natuurlijke nagels zoals ribbels of beschadigingen.

Builder in a Bottle (BIAB)

Tegenwoordig is BIAB erg populair bij de consument. Het is een ware trend. Dit zit eigenlijk tussen een gewone behandeling met gellak en een behandeling met kunstnagels in. BIAB is als het ware een mooie ondersteuning als je natuurlijk ogende nagels wil met meer stevigheid. De naam zegt het eigenlijk al: het is een bouwgel in een flesje. Hierdoor kan je als nagelstylist tijd besparen op de behandeling. Vaak hoef je het product niet meer na te vijlen als je de techniek goed beheerst. BIAB voelt natuurlijk aan, draagt licht maar is toch sterk en flexibel. Met sommige BIAB’s kan je ook een beetje verlengen. Het product is vaak soakable, oftewel afweekbaar. De builders zijn bij verschillende merken beschikbaar, vaak in meerdere nudekleuren waardoor lakken met gellak niet meer nodig is. BIAB moet na ongeveer 3 weken nabehandeld worden. Meer over BIAB lees je in het artikel: wat is BIAB en waarom is het zo populair?

Kunstnagels

Wil de klant een nagelverlenging dan moet er voor kunstnagels gekozen worden. Maar waarom kiezen voor gel en waarom voor acryl?

Gelnagels

Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit, al hoeft dat tegenwoordig niet meer zo te zijn. Een goede stylist kan ook natuurlijk ogende nagels zetten met behulp van acryl. Gelnagels zijn flexibeler en breken daardoor minder snel af. Ze bewegen als het ware meer mee met de natuurlijke nagel. Daarnaast vinden veel klanten dat het product wat lichter aanvoelt op de nagel. Daarnaast is het risico op een contactallergie bij gelnagels minder groot. Dit komt omdat je bij acryl vaak toch de huid raakt met de liquid. Bijkomend voordeel, het stinkt ook minder.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn stevig, maar niet minder stevig dan gelnagels. Hoewel men dit vaak denkt, is dit een fabel. Acrylnagels buigen minder snel mee met de eigen nagel en het kan dan ook zeer pijnlijk zijn wanneer je de nagel stoot of ergens tussen komt te zitten. Voor sommige klanten geldt dat acrylnagels een betere hechting bieden. Tegenwoordig is de techniek van de gelnagel ook ontzettend goed ontwikkeld en hecht het vrijwel bij iedere klant goed. Bij een enkeling moet er toch gekozen worden voor acrylnagels. Deze methode kan ook de voorkeur zijn bij de behandeling van nagelbijters.

De keuze voor gelnagels of acrylnagels is daarmee ook per klant verschillend. De grootste reden dat voor deze twee soorten kunstnagels wordt gekozen is toch wel om stevigere en langere nagels te hebben, in welke vorm dan ook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.