5 lockdown tips voor nagelstylisten

lockdown nagelstylisten

De eerste lockdown zorgde voor veel leuke initiatieven in de nagelbranche. Natuurlijk was het even schrikken, maar veel nagelstylisten probeerde er het positieve van in te zien. Zo waren er veel (gratis) online lessen, werd er heel wat geleerd en veel ontwikkeld. Maar de tweede golf kwam als een grote klap voor veel saloneigenaren. Saida Kouwenhoven schreef er onlangs nog een column over. Is de moed jou inmiddels ook in de schoenen gezonken? Niet zo gek, maar we willen je graag motiveren om toch de schouders eronder te zetten!

Allereerst is de lockdown natuurlijk het ideale moment om jezelf en jouw salon naar een hoger niveau te tillen. Je mag dan misschien geen klanten ontvangen, maar je kan nog steeds ontzettend veel ondernemen! We begrijpen dat je die motivatie misschien even kwijt bent. Misschien heb je het financieel moeilijk en kan je geen gebruik maken van de regelingen voor ondernemers. Ook merken we dat veel nagelstylisten moeite hebben met collega’s die ‘stiekem’ doorwerken. Probeer niet te veel om je heen te kijken en zet je telefoon – en Facebook – desnoods een paar dagen uit. 

Natuurlijk is je telefoon uitzetten niet altijd voldoende motivatie. Daarom geven we je eerst een aantal tips die je kunnen helpen. Het kan bijvoorbeeld helpen om vast te houden aan bepaalde rituelen. Eet bijvoorbeeld iedere dag rond hetzelfde tijdstip en begin de dag met een wandeling. Beweging is sowieso een goed idee in deze tijd omdat het je energie geeft. Vind je het te koud buiten? Denk dan eens aan een online zumba, pilates of yogales om je hoofd leeg te maken. 

Daarnaast is het goed om jezelf een doel te stellen. Is er bijvoorbeeld een bepaalde techniek die je graag onder de knie wil krijgen? Of wil je de prijzen in jouw salon verhogen? Dan is dit het moment om je te focussen op bijscholing of het maken van een nieuwe prijslijst. Stel doelen, neem actie maar ben ook niet bang om te falen. Soms heb je een dag dat het iets minder gaat en dat is helemaal niet erg. Weet je niet goed wat je kan doen in deze tijd? We helpen je graag op weg door een aantal voorbeelden te geven. 

1. Leer iets nieuws 

Zo zijn er momenteel veel opleidingscentra en educators die online lesgeven. Voor een klein prijsje en soms zelfs gratis waardoor je niet hoeft te investeren. Bedenk wat je zwakke plekken zijn of op welke gebieden jij jezelf verder wil ontwikkelen. Misschien werk je al jaren met tips, maar wil je nu toch eens aan de slag met sjablonen. Maar het hoeft natuurlijk geen nagelgerelateerde opleiding te zijn. Je kan er ook voor kiezen om je te verdiepen in de marketing van je salon. 

2. Blijf op de hoogte

Online lessen zijn natuurlijk niet de enige methode om jezelf bij te scholen. Want hoe zit het eigenlijk met je kennis over het nagelvak? Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hoe zit het met je ondernemerskills? Als je hier meer over wil lezen, kan je er ook voor kiezen om een abonnement te nemen op Nailed It PRO. Deze premium omgeving is speciaal voor nagelstylisten die zichzelf verder willen ontwikkelen. Neem je een jaarabonnement? Dan krijg je tijdelijk een Nailed It PRO mondkapje in je brievenbus. 

3. Frisse wind

Natuurlijk is de lockdown ook een fijn moment om je nagelstudio eens kritisch onder ogen te nemen. Misschien wil je de muur een ander kleurtje geven of wil je de kleuren in de nagelstudio anders presenteren. Dit is ook het ideale moment om orde te scheppen in de chaos van glitters, pigmenten, steentjes en alle andere attributen in jouw studio. Door de salon praktisch in te richten, kan je straks sneller en met meer rust werken. Je klanten zullen de herinrichting van je salon zeker opmerken als ze eindelijk weer bij je terecht kunnen. 

4. Denk aan je klanten

We weten zeker dat jij jouw klanten niet bent vergeten, maar laat je dit ook merken? Blijf zichtbaar op sociale media en verlies het contact met je klanten niet uit het oog. Je kan de producten die je normaal in de salon verkoopt, promoten op je Facebook en Instagram. Maar breng je volgers ook op de hoogte van jouw doelen voor de komende periode. Ga je een nieuwe cursus doen of heb je de salon opnieuw ingericht? Deel het via jouw sociale mediakanalen!

5. Social media

We hadden het net al even over sociale media. De lockdown leent zich ook uitstekend om berichten op de lange termijn in te plannen. Wat wil je allemaal delen met je klanten als je straks weer open bent? Plan vooruit zodat je straks volledig de focus kunt leggen op de behandelingen in de salon. Je kan nu bijvoorbeeld al leuke voorbeelden maken voor het komende lente/zomerseizoen. Ga aan de slag met colorpops of maak leuke voorbeelden op je eigen handen. 

Tips

Heb jij misschien nog tips voor andere nagelstylisten? Heb jij iets super tofs ontwikkeld tijdens de lockdown? Of heb je hierdoor nieuwe inzichten gekregen? Laat het dan vooral weten in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Ik heb zeker iets tofs ontwikkeld tijdens de lockdown. In juni 2020 heb ik een akkoord gegeven voor de start van een eigen handverzorgingslijn. En op 14 december 2020, net voor de 2e lockdown was het product af en op de markt. Ik ben super trots!

    Breezy Beach handlotion; door de geur van kokos gecombineerd met een vleugje munt geniet je van een heerlijke ervaring die je doet denken aan een tropisch strand met een fris briesje.

    COCONEY handcare; 100% natuurlijk en vegan, trekt snel in de huid, zuinig in gebruik én met een tropische geurbeleving. Het tweede product komt in het voorjaar van 2021, een handlotion met de geur van een zwoele zomeravond.

    Uiteraard ook beschikbaar voor salonverkoop of in een webshop.

    Mijn naam is Willeke den Hollander en bedenker en eigenaar van COCONEY handcare én Nagelstudio Harderwijk.

Reacties zijn gesloten.