Best bekeken artikelen van 2021 

Nailed it magazine 2021

Het was een bewogen jaar in nagelland. De coronamaatregelen zorgden regelmatig voor wat onrust en aanpassingen in de salon. Ook is het in deze tijd soms wat moeilijker om collega’s op te zoeken, bij te scholen zoals we dat gewend zijn en het is onmogelijk geworden om beurzen te bezoeken. Nailed It Magazine hield je het afgelopen jaar op de hoogte. We delen de best bekeken artikelen van 2021 met je.

De sociale rol van nagelstylisten: ‘klanten komen niet alleen voor hun nagels’

Het is een grote misvatting dat nagelstyling alleen draait om het creëren van mooie nagels. Sterker nog, veel nagelstylisten voelen zich soms ook een beetje psycholoog. Nu nagelsalons verplicht gesloten zijn vanwege de huidige lockdown, wordt het belang van dit beroep steeds zichtbaarder. Wat voor gevolgen heeft dit en hoe komt het dat klanten zo gemakkelijk hun problemen neerleggen aan de behandeltafel? 

Eindelijk erkenning voor het vak nagelstyling 

Nagelstyling is, naast een hele hoop andere Europese opleidingen, niet officieel erkend. Hierdoor zijn er nauwelijks eisen vastgesteld waar een opleiding aan moet voldoen. Ook kan iedereen nagelstylist worden, waardoor het voor een consument lastig is om de kwaliteit van een nagelstylist of salon te beoordelen. Daar komt binnenkort verandering in, want CND™ heeft in samenwerking met TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief) een diploma Allround nagelstylist NLQF niveau 3 opgezet.

Dit is hoeveel nagelstudio’s gemiddeld vragen voor kunstnagels 

Vooral in het begin loopt vrijwel iedere zelfstandige ondernemer er tegenaan: het bepalen van prijzen. Bij nagelstylisten is dit een gevoelig onderwerp. Veel ondernemers in de branche zijn bang om de juiste prijs te vragen voor kunstnagels of een gellakbehandeling. Maar hoe zit het eigenlijk met de gemiddelde kosten van een behandeling per regio?

Van deze ziektes zou iedere nagelstylist kennis moeten hebben 

Niet iedereen heeft gezonde nagels en als nagelstyliste is het belangrijk dat je daar kennis van hebt. Mischa Nagel, gespecialiseerd in medische voetzorg en oncologische zorg, legt je uit waar je als nagelstyliste rekening mee moet houden.

Nauwelijks coronasteun voor ondernemers in de beautysector 

De beperkte steunmaatregelen voor ondernemers in de beautysector deden ook heel wat stof oplaaien in de branche. Ruim 6.000 ondernemers in de branche hebben zich begin dit jaar verenigd in de Facebookgroep ‘Beautysector in de kou’.

Monique: “tijdens de lockdown heb ik mijn klanten gemist’

Eén van onze meest populaire rubrieken is de rubriek ‘stylist aan het woord’ waarin we regelmatig een nagelstylist aan het woord laten over haar passie. In september spraken we Monique van Limpt die sinds 2019 een succesvolle salon runt. Hoewel Monique pas kort nagelstylist is, zou ze het werk niet meer kunnen missen. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.