Kerst in de salon: zo laat je je omzet groeien

kerstacties salon

De kerst is een drukke periode maar ook het ideale moment om je salon te laten groeien. Denk aan leuke kerstacties en het promoten van producten. En heb je al gedacht aan een cadeaubon voor jouw salon? Laat je inspireren met deze leuke acties voor de feestdagen.

Kerst is een hectische periode voor nagelstylistes maar ook een tijd vol gezelligheid en potentie tot groei. Het is het ideale moment om leuke acties in te zetten. Waarschijnlijk geef jij je klanten een mooi geschenkje voor de feestdagen. Niet alleen maak je klanten hier blij mee en zorg je voor klantenbinding, het resultaat van sterke acties en leuke promoties is groei van je salon. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Stel cadeaupakketjes samen

Productverkoop kan je stimuleren door leuke cadeaupakketjes samen te stellen. Denk aan pakketjes met handcrème, nagelriemolie, geurkaarsen of leuke sieraden. Besteed er echt even aandacht aan en ga voor een feestelijke verpakking. Verpak de pakketjes in doorzichtige folie en strik ze met een goud of zilver lintje. Zo kan de klant exact zien wat er in het pakketje zit en heeft het meteen een luxe en feestelijke uitstraling. Wil je het éxtra feestelijk maken, voeg dan glitters toe aan de verpakking.

ACADEMY

Meer verdieping in je vak? Wil je bijleren op het gebied van marketing, productkennis, veilig werken of hygiëne? Word PRO-member of bekijk het cursusaanbod in onze ACADEMY. Wij zijn er speciaal voor jou als professional.

Cadeaubon als eyecatcher

In december zoeken klanten leuke cadeaus voor familie en vrienden. Een cadeaubon is dan ideaal. Je hebt prachtige kant- en klaar cadeaubonnen die je in kunt kopen maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Presenteer het op een aantrekkelijke en feestelijke manier. Zorg dat je cadeaubon (en andere producten die je graag wilt verkopen) goed in het zicht staan. Dit maakt het makkelijker om erover aan de praat te raken en de producten te verkopen. Je kunt een cadeaubon bijvoorbeeld ook combineren met een flesje nagelriemolie. Wees creatief en maak het aantrekkelijk voor klanten.

Lees ook:

Maak van je vervolgafspraak een leuke actie

Misschien ben je tijdens de drukte van de feestdagen nog niet bezig met het nieuwe jaar, maar dit is wel het moment om nieuwe afspraken in te plannen. In de sfeer van de feestdagen is het een goed idee om direct door te plannen omdat klanten in januari minder snel een afspraak maken. Je kan dit stimuleren door een kortingsactie bij je geschenkje te geven, of een kortingsactie als ze direct een vervolgafspraak maken. Zo vul je alvast die over het algemeen rustigere maanden januari en februari.

Creëer sfeer voor klantenbinding

Naar een nagelstylist gaan is voor een klant een beleving. Maak die beleving zo fijn mogelijk, creëer sfeer in je salon met mooie versiering en passende muziek. Want ook beleving is onderdeel van je verkoop. Dit zorgt ervoor dat klanten terugkomen en over je salon praten met anderen. En dit is natuurlijk niet alleen met kerst belangrijk, maar het hele jaar.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.