Dit is hoeveel nagelstudio’s gemiddeld vragen voor kunstnagels

prijs kunstnagels

Vooral in het begin loopt vrijwel iedere zelfstandige ondernemer er tegenaan: het bepalen van prijzen. Bij nagelstylisten is dit een gevoelig onderwerp. Veel ondernemers in de branche zijn bang om de juiste prijs te vragen voor kunstnagels of een gellakbehandeling. Maar hoe zit het eigenlijk met de gemiddelde kosten van een behandeling per regio? Het merk Mistero Milano deed uitgebreid onderzoek naar de gemiddelde kosten.

prijs kunstnagels

Het nagelmerk vergeleek de prijzen van meer dan duizend nagelstudio’s voor verschillende kunstnagels en andere technieken zoals gellak. Er is gekeken naar prijzen voor een gellakbehandeling, maar ook naar prijzen van acryl-, polygel- of gelnagels. Verder is het goed om te weten dat prijzen in een schoonheidssalon van heel wat factoren afhankelijk zijn. Zo kan onder andere de ervaring en het niveau van de nagelstyliste al een grote invloed hebben op de prijs van kunstnagels.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Prijzen per provincie

In Nederland vragen nagelstylisten gemiddeld tussen de €25 en €30 euro voor een gellakmanicure en tussen de €40 en €55 voor andere kunstnagels. In Flevoland zijn klanten het goedkoopst uit, daar betalen ze gemiddeld €26,68 voor gellak en €52,35 voor gel- of acrylnagels. Ook in Noord-Holland, Drenthe en Noord-Brabant komen klanten vaak net iets goedkoper uit.

Nagelstylisten in Zeeland vragen over het algemeen het meeste voor een nagelbehandeling. Daar legt een klant gemiddeld €28,34 neer voor gellak en €54,70 voor andere kunstnagels. Friesland en Limburg zijn ook vrij prijzige provincies.

Lees ook:

Nederland vs. België

Voor het onderzoek werd er ook gekeken naar het prijsverschil tussen de buurlanden België en Nederland. Daaruit bleek dat de prijzen in Nederland tot wel €5,- euro goedkoper zijn dan in België. Een gellakmanicure heeft een klant in Nederland voor gemiddeld €27,40, terwijl ze in België gemiddeld €31,14 zullen betalen. Ook gel- of acrylnagels zijn goedkoper in Nederland. Hier betaalt de klant gemiddeld €54,54 en in België komt dit bedrag uit op €61,43. Bekijk hier de infographic met informatie over België.

Tips

Nog geen doorgewinterde nagelstylist of vind je het lastig om je prijzen te bepalen? Verschillende nagelstylisten door heel Nederland stuurden hun tips en tricks in:

  • Déjà Soedira: “Mijn allergrootste tip is dat je je prijzen altijd moet hanteren naar hoe lang je ermee bezig bent. Reken nooit minder dan je werk waard is. Tijd is geld!”
  • Diana Schipper-Timmer: “Stem prijzen af op jouw kwaliteit, exclusiviteit en specialiteit. Mijn ervaring is dat klanten best meer dan gemiddeld willen betalen voor mooie nagels, maar dat zij dan ook exclusievere nagels willen dan anderen.”
  • Marijke Smeeman maakte voor haar podcast Nail Story Podcast een extra lange aflevering over prijzen berekenen als nagelstylist. Je luistert de aflevering hier.
  • Lieke Veenstra: “Zet als beginnende nagelstyliste niet te laag in. Zelf ben ik tien jaar geleden als hobby gestart en vroeg ik echt een belachelijke prijs. Het is heel moeilijk om dan uiteindelijk een normaal uurloon eruit te kunnen halen én diezelfde klanten te houden. Het is me gelukt maar was ruim zeven jaar verder.”
  • Elke Tuteleers maakte een gratis online minicursus over het berekenen van prijzen. Haar video bekijk je hier.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.