Zó maak je jouw salon kerstproof in coronatijden

salon kerstproof

De coronapandemie maakt het er niet gezelliger op. Je mag klanten geen drinken meer aanbieden en een gesprek voeren met een mondkapje op voelt toch anders. Gelukkig is de gezelligste tijd van het jaar aangebroken: de kerstperiode. Met deze tips maak je jouw salon extra gezellig en helemaal kerstproof, ook in tijden van corona. 

Kerstboom 

Een versierde kerstboom zorgt direct voor een feestelijk stemming. Waarom plaats je er geen in je salon? Je hoeft natuurlijk niet per se voor een groot exemplaar te gaan, een kleine kerstboom volstaat ook. In een oogopslag zien je klanten dat jouw nagelstudio helemaal in het teken staat van de kerstdagen. Denk ook aan andere attributen om jouw salon in het kerstthema te hullen. Wees creatief! 

Nog meer interessante artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Speciale nail art 

Ben je een echte nail-arter? Bedenk dan vrolijke lakwerkjes met een kerstthema. Pinterest staat vol inspiratie. Je kunt flink uitpakken een volledig winters landschap of een kunstwerkje van een sneeuwpop. Is nail-art niet jouw sterkste punt? Je kan het ook houden bij rood, zwart, zilver, goud of een gellak met een hoog glittergehalte. Laat op jouw Facebook en Instagram vooral zien wat de opties zijn in jouw salon. Ook in de salon kan je tipjes met inspiratie in het zicht van klanten presenteren. 

Kerstcadeautjes 

Zet je vaste klanten in het zonnetje en geef ze een leuk kerstcadeautje als bedankje mee naar huis. Dit hoeven geen dure cadeaus te zijn, maar een leuk kleinigheidje waarmee je laat zien dat je hen waardeert. Of maak een leuke goodiebag met samples om de verkoop van jouw producten te stimuleren. Zo creëer je een win-winsituatie. Heb je inspiratie nodig? Hier vind je vier kerstgeschenkjes die je jouw klanten in de salon cadeau kan doen

Versierde stoel 

Het wordt afgeraden om drankjes aan te bieden aan je klanten en dat voelt op de een of andere manier gelijk een stuk minder gastvrij. Verwelkom de klant daarom met een feestelijke stoel die je hebt versierd in een kerstthema. Je hebt speciale kussenhoezen die je om de stoel heen kunt hangen, maar een feestelijk kussen volstaat ook. Daarnaast kan je ook afsluiten met een korte handmassage of een fijne handlotion in een winterse geur. 

Organiseer een kerstactie

De kerst is een drukke periode, maar het is het ideale moment om jouw salon verder uit te breiden. Organiseer leuke kerstacties die klanten naar jouw salon trekken. Je kunt hierbij denken aan het verkopen van cadeaubonnen of promoot kortingsacties ná de drukke kerstmaand. We tipten al eerder wat de leukste kerstacties zijn voor jouw salon

Kerstmuziek 

Corona of geen corona: kerstmuziek blijft gewoon hetzelfde. Zet in je salon vrolijke kerstmuziek op, want werken in deze drukke feestmaand wordt een stuk leuker als het gezellig is op je werkplek. De lijstjes met kerstmuziek op Spotify zijn eindeloos. Zo hoef je niet uren naar dezelfde klassiekers te luisteren. Dat is toch wel een stuk fijner voor zowel jezelf als de klant. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.