De vijf best gelezen artikelen van 2023

inspiratie nagelstylist

Het was een productief jaar in nagelland. En een jaar dat voorbij is gevlogen! We zetten de vijf best gelezen artikelen van 2023 nog even voor je op een rijtje:

1: Feit of fabel: kanker door UV-lamp in de nagelstudio?

Hoe zit het nou met al die geruchten? Kan je écht kanker krijgen van de nagellamp in jouw salon? Welke informatie is er beschikbaar en wat zegt de literatuur? Wetenschapsjournalist Rob van Berkel, onderzoeksdiëtist en schrijver, zocht het uit voor Nailed It Magazine.

2: Het microplasticverbod: hoe zit het met glitters voor op nagels?

Wie houdt er niet van een beetje glitter en glamour op nagels? Het voegt net dat beetje extra toe. Helaas hebben we bij glitters in de nagelstudio wel te maken met microplastics en die zijn niet goed voor het milieu. Vanaf 15 oktober 2023 zijn glitters daarom niet langer het stralende middelpunt in de Europese Unie.

3: Hoe herken ik een professionele nagelstylist?

Nailed It Magazine heeft voor consumenten op een rijtje gezet hoe zij een professionele nagelstylist kunnen herkennen. Want nagelstyling is niet zomaar een vak. Ondanks de vele professionals zijn er ook ongeschoolde nagelstylisten die niet over de juiste kennis beschikken. Dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je de professionail?

4: HEMA: veroorzaker van de acrylaatallergie of zwart schaap?

HEMA wordt vaak als de boosdoener aangewezen. Zeker nu sommige producten in opspraak zijn vanwege de toename aan acrylaatallergieën. Maar is dat wel terecht? Nailed It zocht het een en ander voor jullie uit.

5: Stop de verkoop aan consumenten en niet-geschoolde nagelstylisten

Annebelle Nooteboom, hoofdredacteur van Nailed It Magazine, roept in deze column groothandels op om te stoppen met de verkoop aan consumenten en niet-geschoolde nagelstylisten.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.