Programma Kassa over acrylaatallergie

Kassa acrylaatallergie

Het programma Kassa maakte een item over de acrylaatallergie door kunstnagels. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe groot de risico’s zijn en waarom het zo belangrijk is dat alleen geschoolde nagelstylisten met de juiste kennis met deze hoog allergene stoffen werken. Zij weten immers waar ze mee werken en welke voorzorgsmaatregelen ze moeten treffen. Annebelle Nooteboom, hoofdredacteur van Nailed It Magazine, was te gast in de studio om een toelichting te geven.

In het item komt onder meer professor dr. dermatoloog Thomas Rustemeyer aan het woord. Rustemeyer is gespecialiseerd in arbeidsdermatologie en krijgt regelmatig nagelstylisten met een contactallergie op de allergiepoli in het VUmc Amsterdam. Nailed It Magazine interviewt hem regelmatig om de ontwikkelingen in kaart te brengen. Ook Loes Rikkers gaf een toelichting op het item in de uitzending van Kassa. Rikkers is de eigenaresse van opleidingscentrum en groothandel ARCH Academy en ziet de acrylaatallergie helaas dagelijks voorbijkomen in de praktijk.

Je kan het item hieronder terugkijken.

Wil je meer weten over de acrylaatallergie, ook wel contactallergie? Lees dan verder:

Wil jij je kennis op dit gebied bijschaven? Bekijk dan ook ons cursusaanbod in de ACADEMY.

ACADEMY

Meer verdieping in je vak? Wil je bijleren op het gebied van marketing, productkennis, veilig werken of hygiëne? Word PRO-member of bekijk het cursusaanbod in onze ACADEMY. Wij zijn er speciaal voor jou als professional.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Goedemiddag,
    Ik heb zojuist deze aflevering gezien van Kassa. Ik ben een nagellakker puur sang en schrok mij een hoedje.
    Ik maak al jaren geen gebruik meer van gellak, maar gebruik gewone lak en topcoat.
    Ik maak me toch wel wat zorgen en mijn vraag aan u is dus ook, geldt dit niet voor gewone lak/topcoat?
    Vriendelijke groet, Femke de Haas

Reacties zijn gesloten.